Merkittävä terveydenhuoltopalveluiden tarjoaja Ranskan Normandiassa valitsi Ascomin työnkulun integroidun ja älykkään hallintaratkaisun

Centre Hospitalier Intercommunal Elbeuf (Photo: Business Wire)

Centre Hospitalier Intercommunal Elbeuf (Photo: Business Wire)

GÖTEBORG, Ruotsi--()--Centre Hospitalier Intercommunal Elbeuf, Louviers and Val de Reuil (CHIELVR) on integroitu sairaaloiden, klinikoiden ja pitkäaikaishoitolaitosten kokonaisuus, joka palvelee Luoteis-Ranskan Normandian kunnissa 160 000 ihmistä ja sillä on yli 1 000 vuodepaikkaa.

Vuonna 2012 CHIELVR pyysi Ascomilta apua tieto- ja viestintäjärjestelmiensä uudistamiseen. Ascom oli luonnollinen valinta tehtävään, sillä se on toimittanut CHIELVR:lle tuetun asumisen ratkaisuja ja hoitajakutsujärjestelmiä jo vuodesta 2004 alkaen. Vuonna 2012 asetettu haaste oli kuitenkin merkittävä askel eteenpäin laajuudeltaan ja kehittyneisyydeltään, sillä siihen kuului kliinisten, teknisten ja henkilökohtaisten turvajärjestelmien vaiheittainen integrointi Ascomin ohjelmiston avulla.

”Yksinkertaisesti sanottuna”, kertoo Ascom Francen ratkaisujohtaja Cyril Dufresne, ”toteutamme työnkulun integroidun ja älykkään hallintaratkaisun. Näin mahdollistamme liikkuvuuden ja useiden erilaisten toimintakriittisten tietojen välittämisen ja viestinnän yksittäisten hoitajien mobiililaitteisiin. Ascomin ohjelman avulla näitä tietoja voidaan priorisoida, välittää ja seurata. Tämä puolestaan edesauttaa potilaiden hoitoa, työnkulun tehokkuutta ja työntekijöiden turvallisuutta.”

CHIELVR:n integroitu viestintäratkaisu perustuu Ascomin IP-DECT-järjestelmään, joka yhdistää IP-tekniikan kätevyyden ja alhaiset pääomakustannukset sekä DECT-puheluiden todistetun luotettavuuden. ”Tämä on merkittävä ja jatkuva projekti”, sanoo Dufresne. Hoitajakutsun, vaeltelunvalvonnan, yksintyöskentelyn ja teknisten hälytysten yhdistäminen yhdeksi saumattomaksi ratkaisuksi vaatii älykästä ja kestävää tekniikkaa.”

Rakennukset puhuvat… nyt CHIELVR voi kuunnella

Tekniset hälytykset ovat tärkeä osa CHIELVR:n Ascom-ratkaisua. Laitteiden ja/tai rakennusten vikoihin liittyvät hälytykset välitetään nyt suoraan määritettyjen vastaanottajien puhelimiin. Sama koskee palo- ja vuotohälytyksiä. Hälytykset välitetään suoraan oikeille henkilöille, joten kutsuihin vastaaminen on nopeampaa ja asianmukaisempaa.

”Uusi viestintäratkaisu yhdistää kaikki tiimimme ja tuo todellista älykkyyttä kriittisten tietojen hallintaan vahvistaen organisaatiomme tehokkuutta”, kertoo CHIELVR:n teknisten palvelujen johtaja. ”Potilaiden turvallisuus ja mukavuus on parantunut. Samoin ovat hoitajien ja teknisen henkilöstön vaste- ja matka-ajat.”

Tapahtumien jäljittäminen on toinen kokonaisratkaisun tärkeä tekijä. Hoitohenkilökunnan kutsuihin reagointi ja vasteajat tallentuvat automaattisesti.

Tämä antaa CHIELVR:lle arvokasta analyyttistä tietoa. ”Tällainen todiste on entistä tärkeämpi nykypäivän sairaaloissa”, sanoo Ascomin Dufresne. ”Se voi auttaa vakuuttamaan potilaiden perheet siitä, että heidän läheisensä saavat asianmukaista hoitoa.”

CHIELVR:lla on käytössä noin 600 Ascom IP-DECT -puhelinta. Teknisen tukihenkilöstön laitteita päivitetään parhaillaan Ascom d41 -malliin. Hoitajat puolestaan saavat Ascom d81 -mallin. Ratkaisuun kuuluvat myös huomaamattomat, kaulaan ripustettavat lähetin-vastaanottimet, joita käyttävät mm. Altzheimer- ja muut herkästi vaeltelevat potilaat.

”Olemme saavuttaneet uudella ratkaisulla tiettyjä CHIELVR:n keskeisiä tavoitteita”, Dufresne toteaa. ”Tarjoamme uusia palveluja henkilökunnalle ja potilaille. Työnkulun tehokkuus on parantunut. Tiedot ovat paremmin käytettävissä. Hoitajien reagointi on parantunut. Hoitotiimien välinen viestintä ja yhteistyö ovat parantuneet. Myös henkilökunnan – erityisesti yksin työskentelevien – turvallisuus on parantunut. Lisäksi CHIELVR pystyy nyt keräämään ja analysoimaan keskeisiä tietoja entistä paremmin.”

Tietoja Ascom

Ascom on mobiilien työnkulku- ja ICT-ratkaisujen globaali toimittaja, joka keskittyy erityisesti terveydenhuoltoon. Ascomin visiona on parantaa digitaalisen tiedonvälityksen kulkua ja mahdollistaa parhaiden päätösten tekeminen missä ja milloin tahansa. Ascomin missiona on tarjota toimintakriittisiä ja reaaliaikaisia ratkaisuja liikkuviin ja nopeita reaktioita edellyttäviin käyttöympäristöihin. Ainutlaatuisen tuote- ja ratkaisuportfolionsa sekä ohjelmistoarkkitehtuurinsa ansiosta Ascomin luomat integrointi- ja mobilisointiratkaisut tarjoavat nopeita, kokonaisvaltaisia ja tehokkaita työnkulkuja terveydenhuoltoon, teollisuuteen, vartiointipalveluihin ja kaupan alalle.

Ascomin pääkonttori sijaitsee Baarissa, Sveitsissä. Yrityksellä on tytäryhtiöitä 15 maassa ja se työllistää noin 1300 henkilöä ympäri maailmaa. Ascom (ASCN) on listattu Sveitsin pörssiin.

Contacts

Ascom France
Celine Costantini
Puhelin: +33 670 752 182
Sähköposti: celine.costantini@ascom.fr

Contacts

Ascom France
Celine Costantini
Puhelin: +33 670 752 182
Sähköposti: celine.costantini@ascom.fr