Medrobotics® Corporation ontvangt uitgebreide CE-markering voor Flex®-robotsysteem

Bedrijf heeft nu toestemming om het Flex®-robotsysteem aan te bieden aan Europese ziekenhuizen als platformtechnologie voor oto-rino-laryngologie en colorectale chirurgie

RAYNHAM, Massachusetts--()--Medrobotics Corp., een bedrijf op het gebied van medische robottechnologie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de CE-markering heeft ontvangen als teken van regulatieve goedkeuring voor het gebruik van het Flex®-robotsysteem bij colorectale toepassingen. Medrobotics is het eerste robottechnologiebedrijf dat een minimaal invasief, bestuurbaar en buigzaam robottechnologieproduct levert voor colorectale ingrepen. Dankzij deze uitgebreide indicatie is het Flex®-robotsysteem het eerste chirurgische robottechnologieplatform dat de mogelijkheid biedt toegang te verkrijgen tot moeilijk te bereiken anatomie tijdens oto-rino-laryngologische en colorectale ingrepen, zonder de beperkingen die worden opgelegd door rechte, onbuigzame instrumenten.

“De CE-markering voor colorectale ingrepen is van belang omdat hierdoor het aantal patiënten dat kan worden behandeld met het Flex®-robotsysteem wordt verhoogd en een echte platformtechnologie wordt geboden dat door diverse ziekenhuisafdelingen kan worden gebruikt,” aldus CEO Samuel Straface, Ph.D. “Mede dankzij de ongeëvenaarde mobiliteit van het systeem, kunnen Europese oto-rino-laryngologie- en colorectale chirurgen voortaan minimaal invasieve chirurgie uitvoeren via de natuurlijke openingen in het lichaam, waardoor de mogelijkheid wordt geboden tot chirurgie waarbij werkelijk geen littekens ontstaan.”

“In de klinische praktijk is het Flex®-robotsysteem een uitstekend middel gebleken voor het bereiken en in beeld brengen van chirurgische doelobjecten op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals de orofarynx en endolarynx bij oto-rino-laryngologie,” aldus dr. Marshall Strome, hoogleraar en erevoorzitter van het hoofd- en nekinstituut van de Cleveland Clinic en medevoorzitter van de medische adviesraad van Medrobotics. “Dankzij de nieuwe colorectale indicatie kunnen meer Europese chirurgen, ziekenhuizen en patiënten profiteren van minimaal invasieve ingrepen,” vervolgt Strome.

Het bekroonde Flex®-robotsysteem heeft in brede kring erkenning geoogst voor de vorderingen op het gebied van chirurgische robottechnologie, waaronder de Best-in-Show-award tijdens de Medical Design Excellence Awards (MDEA) 2016. Het Flex®-robotsysteem van Medrobotics is ontworpen om een betaalbaar, gebruiksvriendelijk en in hoge mate mobiel chirurgisch platform met robotondersteuning te bieden aan ziekenhuizen en chirurgen die minimaal invasieve behandelingsopties willen kunnen bieden aan een zo breed mogelijke patiëntenpopulatie. Zo minimaal invasieve chirurgie heeft aantoonbare voordelen voor patiënten en zorgverleners, doordat ziekenhuisverblijven en hersteltijden worden verkort.

Over Medrobotics

Medrobotics Corporation (www.Medrobotics.com) is een door particulieren gefinancierd bedrijf op het gebied van medische apparatuur met hoofdkantoor in Raynham, Massachusetts. Het Bedrijf produceert en verkoopt het Flex®-robotsysteem, 's werelds eerste op robottechnologie gebaseerde chirurgische platform met een bestuurbare en buigzame robotsonde. Het Flex®-robotsysteem biedt chirurgen de unieke mogelijkheid met minimaal invasieve middelen complexe anatomie te verkennen en te werken op moeilijk te bereiken anatomische locaties, die onbereikbaar zouden zijn met rechte, onbuigzame chirurgische instrumenten. De visie van het Bedrijf is meer patiënten toegang te bieden tot minimaal invasieve chirurgie. Medrobotics ontving FDA-goedkeuring voor het Flex®-robotsysteem in juli 2015 en de CE-markering in maart 2014. In de VS is het systeem is nog niet goedgekeurd voor colorectale toepassingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Medrobotics Corp.
Kevin Knight, 214-732-9392
kknightpr@gmail.com

Contacts

Medrobotics Corp.
Kevin Knight, 214-732-9392
kknightpr@gmail.com