WPP's Xaxis neemt Triad Retail Media over

Deal vestigt naam van Xaxis in snelgroeiende markten van handelsmedia en e-commerce; biedt Triad rechtstreekse toegang tot technologie en bronnen van Xaxis en WPP

NEW YORK (VS)--()--Xaxis, het grootste programmatische, doelgroepgerichte bedrijf ter wereld, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst gesloten heeft voor overname van Triad Retail Media, de wereldwijd leider in digitale handelsmediareclame, van Rockbridge Growth Equity en Falcon Investment Advisors. De overname is nog afhankelijk van goedkeuring door regelgevende instanties. Triad drijft e-commerce voor mobiel en desktop aan door grote handelspartijen te helpen om websites en apps in waardevolle advertentieplatforms te veranderen, en zodoende marketeers de mogelijkheid te geven om de online winkelende consument te bereiken en te betrekken. De overeenkomst vestigt de naam van Xaxis als een aanzienlijke speler in de snelgroeiende markten van handelsmedia en e-commerce, terwijl Triad toegang krijgt tot de technologische kennis van Xaxis en de bronnen en het klantenbestand van WPP, 's werelds grootste groep voor communicatiediensten.

Na het sluiten van de overeenkomst blijven Triad Retail Media en de bijna 700 teamleden op 14 locaties wereldwijd als een eigen merk en onder eigen leiderschap opereren.

Walmart, eBay, Asda, Toys "R" Us, CVS, Sam’s Club, Staples en Kohl’s behoren tot de grote wereldwijde handelsbedrijven die vertrouwen op Triad Retail Media bij het versterken van hun media platforms. In de merkenindustrie maken meer dan 1.500 van 's werelds grootste adverteerders gebruik van Triad's volledige dienstverlening voor creatieve, gegevens- en productieoplossingen die hen verbinden met de winkelende consument op de plek van de verkoop. De overeenkomst is een win-win-situatie voor handelsbedrijven en adverteerders, die zullen profiteren van meer geavanceerde tools voor personalisatie van de winkelende consument, meer doelgroepgerichtheid, nieuwe mobiele producten en een groter internationaal bereik dat de bedrijven gezamenlijk kunnen leveren.

“Triad speelde een baanbrekende rol in de ontwikkeling van digitale handelsmedia als een overtuigend reclamekanaal waarin handelsbedrijven en merken op elkaar afgestemd zijn en een positieve ervaring leveren waar de winkelende consument op reageert,” zei Brian Gleason, Global CEO van Xaxis. “Met de overname van vandaag betreedt Xaxis een spannende, nieuwe categorie, waarbij het bereik van ons doelgroepenplatform verder wordt uitgebreid met interactie met de winkelende consument.”

Digitale handelsmedia, ondersteund door een e-commerce-industrie ter waarde van $ 1,5 biljoen , biedt unieke voordelen voor merken, handelsbedrijven en de winkelende consument. Merken krijgen op de plek van verkoop toegang tot de winkelende consument, in een omgeving met een aantrekkelijke klantervaring. Bovendien kunnen handelsbedrijven meer rendement behalen met hun websites en apps voor e-commerce, terwijl de winkelende consument een mediale omgeving met meer betrokkenheid krijgt.

“We brengen met onze innovatieve oplossingen al meer dan een decennium merken en handelsbedrijven bij elkaar,” zei Roger Berdusco, CEO van Triad Retail Media. “Met onze kennis van de digitale handelsmedia, het technologische platform van wereldklasse van Xaxis en het wereldwijde merkennetwerk van WPP zijn we allemaal beter uit.”

Over Xaxis

Xaxis is het grootste programmatische, doelgroepgerichte bedrijf ter wereld dat adverteerders verbindt met doelgroepen via alle communicatiekanalen. Door het buitengewoon vakkundige gebruik van eigendomsgegevens en advertentietechnologie en de ongeëvenaarde mediarelaties levert Xaxis resultaat op voor 3.000 klanten in 46 markten in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Adverteerders die met Xaxis samenwerken, behalen exceptionele rendementen op advertentie-investeringen via de bedrijfseigen mediaproducten en via de specialistische bedrijven Light Reaction en plista. Ga voor meer informatie naar www.xaxis.com.

Over Triad Retail Media

Triad Retail Media, opgericht in 2004, is de marktleider in het creëren, beheren en uitvoeren van digitale handelsmediaprogramma's voor drukbezochte handelswebsites. Triad's unieke aanpak van handelsreclame biedt mogelijkheden voor handelsbedrijven, merkadverteerders en de winkelende consument. Contextuele en relevante advertenties bieden een veel waardevollere online winkelervaring, waarbij de merken de mogelijkheid krijgen om de winkelende consument te betrekken terwijl ze aankoopbeslissingen nemen. Triad Retail Media is tot drie keer toe genoemd door het magazine Inc. als één van de snelstgroeiende particuliere bedrijven in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Triad bevindt zich in St. Petersburg (Florida) en het bedrijf heeft bijna 700 mensen in dienst op 14 locaties wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.TriadRetail.com of de social media-kanalen: LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram.

Over Rockbridge Growth Equity

Rockbridge Growth Equity, llc is een particulier beleggingsbedrijf, gevestigd in Detroit (Michigan), dat investeert in financiële en zakelijke diensten, klantgerichte marketing en industrieën in sport, media en entertainment. Rockbridge bezit beleggingsbelangen in Northcentral University, Protect America, Connect America, Purchasing Power, Rapid Advance, Gas Station TV, ABUV Media en Robb Report en is gelieerd aan andere toonaangevende bedrijven in de doelsectoren, waaronder Quicken Loans, de Cleveland Cavaliers, Title Source en Fathead. Ga voor meer informatie over Rockbridge Growth Equity naar www.rbequity.com.

Over Falcon Investment Advisors

Falcon is een particulier beleggingsbedrijf dat achtergestelde leningen en beleggingskapitaal investeert in leidende spelers in het middenbedrijf. Met meer dan $ 2,9 miljard aan kapitaal in beheer en een ervaren managementteam is Falcon een responsieve en kapitaalkrachtige financiële partner. Falcon levert $ 25–$ 75 miljoen aan kapitaal per transactie en investeert via het huidige fonds Falcon Strategic Partners V, LP.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Harmonica voor Xaxis
Katy Saeger
+1-310-597-2337
katy@harmonica.co
of
Peter Epstein
+1-323-251-3567
peter@harmonica.co
of
Triad Retail Media
Misty Brown
+1-727-231-5121
pr@triadretail.com

Contacts

Harmonica voor Xaxis
Katy Saeger
+1-310-597-2337
katy@harmonica.co
of
Peter Epstein
+1-323-251-3567
peter@harmonica.co
of
Triad Retail Media
Misty Brown
+1-727-231-5121
pr@triadretail.com