SUNCNIM haalt op 60 miljoen euro op voor eerste Fresnel-centrale voor hernieuwbare thermodynamische energie met opslagcapaciteit

SUNCNIM world’s first Fresnel solar thermodynamic power plant with the capacity to store several hours of energy. Copyright CNIM

PARIJS--()--SUNCNIM, een dochteronderneming van CNIM, is een joint-venture van CNIM en de “Société de Projets Industriels” van staatsbedrijf Bpifrance. De onderneming heeft de financiering rond voor haar project eLlo, dat is opgericht voor de bouw en exploitatie van een zonne-energiecentrale in Llo in de Franse Pyreneeën. Dit wordt ‘s werelds eerste Fresnel-centrale voor zonne-energie en thermodynamica met de capaciteit om enkele uren aan elektriciteit op te slaan.

De elektriciteitscentrale in Llo, die wordt gebouwd en geëxploiteerd door SUNCNIM, is het resultaat van een aanbesteding door de Energiekamer, die het contract in 2012 aan CNIM gunde.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gootenberg
Frederique Vigezzi, +33 (0)1 43 59 29 84
frederique.vigezzi@gootenberg.fr

Contacts

Gootenberg
Frederique Vigezzi, +33 (0)1 43 59 29 84
frederique.vigezzi@gootenberg.fr