1420 uitgeverijen en 1,5 miljoen boektitels tijdens 's werelds op twee na grootste boekenbeurs in Sharjah

General picture from Sharjah International Book Fair 2015

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten--()--Gedurende de 11 dagen van de Sharjah International Book Fair (SIBF) - de op twee na grootste boekenbeurs ter wereld - van dit jaar, geven 1420 uitgeverijen uit 60 landen acte de présence en worden meer dan 1,5 miljoen boeken tentoongesteld.

De SIBF wordt georganiseerd door de Sharjah Book Authority. Het voornaamste literaire evenement in de regio vindt plaats in Sharjah op 2-12 november met als thema ‘Read More’ en beslaat meer dan 2300 vierkante meter in het Sharjah Expo Centre. Bezoekers kunnen genieten van een programma met meer dan 1417 activiteiten.

Dit jaar wordt deelgenomen door 205 uitgeverijen uit de Verenigde Arabische Emiraten, 163 uit Egypte, 110 uit India en Libanon, 79 uit het Verenigd Koninkrijk, 66 uit Syrië, 63 uit de Verenigde Staten en 61 uit Saoedi-Arabië.

De SIBF heeft de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) uitgenodigd als eregast voor 2016 in verband met de inspanningen die deze organisatie heeft verricht op het gebied van cultuur en erfgoed sinds haar oprichting in 1945.

In totaal nemen 228 prominenten uit de Arabische wereld en daarbuiten deel aan de SIBF 2016, waaronder de romanschrijfster Cassandra Clare, auteur van ‘Kronieken van de Onderwereld: Stad van Beenderen; de Amerikaan Eric Van Lustbader, auteur van 10 ‘Bourne’ romans; journalist en schrijfster Claudia Gray, auteur van de ‘Star Wars’ serie; en Graeme Simsion, romanschrijver en scenarioschrijver uit Australië, Kailash Satyarthi, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2014; en de beroemde actrice Shilpa.

Enkele prominente deelnemers uit de Arabische wereld: de Egyptische ster Ezzat Al Alaili; Sheikha Maysoon Al Qasimi, dichteres, romanschrijfster en beeldend kunstenares; Sheikh Majed Al Sabah, een invloedrijke persoonlijkheid op het gebied van de sociale media, en nog vele anderen.

Voorafgaand aan de SIBF 2016 vinden ook de Professional Program Business Meetings plaats, van 30 oktober tot 1 november. Op deze drie dagen wordt een trainingscursus gehouden voor Arabische uitgevers, in samenwerking met het Center for Publishing van de New York University, alsmede discussiepanels en zakelijke bijeenkomsten. Daarnaast vindt op 8-10 november de derde editie plaats van de jaarlijkse bijeenkomst van de SIBF en de American Library Association (ALA) - de enige bijeenkomst van de ALA buiten de Verenigde Staten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SIBF
Fadia Daouk , +971 52 617 2111
f.daouk@nncpr.com

Contacts

SIBF
Fadia Daouk , +971 52 617 2111
f.daouk@nncpr.com