Zycko sluit zich aan bij het Nokia Global Partner Program

Paul Eccleston, CEO of Nuvias and Jerome Jullien, VP Partners and Alliances, Global Enterprise & Public Sector, Nokia (Photo: Business Wire)

LONDEN--()--De gespecialiseerde Value Added Distributeur (VAD) Zycko, thans onderdeel van de Nuvias Group, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf door Nokia is geselecteerd als de eerste distributeur voor de volledige regio EMEA, en toegang zal worden gegeven tot een uitgebreide suite van oplossingen van Nokia.

Dit samenwerkingsverband betekent een belangrijke stap voorwaarts in de go-to-market diversificatie van Nokia, resulteert in een uitbreiding van de channel- en value-added-distributie en helpt het bedrijf zijn vertegenwoordiging in het segment van grote en middelgrote ondernemingen binnen de regio EMEA te vergroten.

In eerste instantie zal Zycko zich richten op integratie van hardware en software voor IP-routing en optische transportnetwerken, LAN-connectiviteitsinfrastructuur op basis van glasvezel voor gebouwen/complexen, DDI-beheersoftware op basis van open standaard, en softwaregestuurde netwerken.

Nokia bevindt zich in een unieke positie om communicatieserviceproviders, overheden en grote ondernemingen te helpen bij het realiseren van de beloften van 5G, de cloud en het Internet-of-Things. De oplossingen van Nokia voldoen aan de eisen van providers en telecommunicatiebedrijven, zijn zodanig schaalbaar dat ze voldoen aan de meest veeleisende XLE-omgevingen, en bieden partners onbeperkte ruimte om hun eigen services te creëren met gebruikmaking van meerdere producten.

Dave Parker, VP Strategic Partners van Nokia, merkt op: “We zijn uitermate verheugd over deze benoeming. Het geeft ons toegang tot een breed netwerk van resellers met ervaring op het gebied van communicatie en netwerken binnen de gehele regio EMEA. We zijn onder de indruk van het uitgebreide portfolio van value-added-services van Zycko. Als onderdeel van de Nuvias Group is Zycko in staat een werkelijk professionele EMEA-oplossing te bieden, met sales, marketing en technische ondersteuning, alsmede een consistente dienstverlening binnen de gehele regio. Het internationale distributietype dat door Zycko en Nuvias wordt opgebouwd, sluit perfect aan op onze groeiplannen.”

Aanzienlijke stap voorwaarts voor Nuvias

Paul Eccleston, hoofd van de Nuvias Group, merkt op: “Deze deal met een vooraanstaand wereldmerk als Nokia is een enorm teken van vertrouwen in Zycko en Nuvias, en is een sterke onderschrijving van ons concept voor het herdefiniëren van gespecialiseerde internationale value-added-distributie. Nokia bezet een unieke positie binnen de communicatiewereld, met uitzonderlijke producten. We verheugen ons erop hen verder te helpen bij het laten groeien van hun distributienetwerk binnen de gehele regio EMEA en het verhogen van hun verkopen in het enterprise- en mid-marketsegment via het kanaal.”

Over Zycko

Zycko is een internationale gespecialiseerde IT-distributeur van innovatieve IT-oplossingen, met activiteiten op technologiegebieden voor elk onderdeel van de zakelijke IT-infrastructuur. Tot de gebieden waar Zycko actief is, behoren datanetwerken, gegevensopslag, virtualisatie, cloud, monitoring en beheer, en datacenterinfrastructuur. Zycko selecteert geavanceerde strategische partners en technologieën die de klanten van het bedrijf in de gelegenheid stellen zich te onderscheiden binnen een drukbezette markt. Momenteel beschikt Zycko over 17 kantoren verspreid over de hele regio EMEA en verleent het bedrijf diensten aan klanten in de rest van de wereld vanuit het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Zycko levert hoogwaardige professionele diensten van topkwaliteit, geaccrediteerde training, marketing en ondersteuning van bedrijfsontwikkeling aan klanten. http://www.zycko.com

Over Nuvias Group

Nuvias Group is het pan-EMEA, hoogwaardige distributiebedrijf dat is opgebouwd door Rigby Private Equity (RPE) om de internationale gespecialiseerde distributie van waarde in IT te herdefiniëren. De Group voorziet in een gemeenschappelijk propositie en consistente levering in heel EMEA, waardoor kanaal- en leveranciers uitzonderlijke waarde kunnen leveren aan klanten en nieuwe normen voor succes in het kanaal mogelijk worden gemaakt.

De Group bestaat momenteel uit Wick Hill, een bekroonde value-add distributeur met een sterke specialisatie in beveiliging; Zycko, een bekroonde gespecialiseerde EMEA-distributeur met de focus op geavanceerde netwerken; en SIPHON Networks, een bekroonde UC-integrator van oplossingen en technologieën voor het kanaal. Alle drie de bedrijven hebben bewezen ervaring in het leveren van innovatieve technologische oplossingen van leveranciers van wereldklasse en leveren marktgroei voor leverancier partners en klanten. De Group telt zeventien regionale kantoren in heel EMEA en bedient ook andere landen door middel van deze kantoren. De omzet is meer dan US $ 330 miljoen.

EINDE

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zycko
Annabelle Brown
public relations consultant
01326 318212
e-mail abpublicrelations@btinternet.com
http://www.zycko.com

Contacts

Zycko
Annabelle Brown
public relations consultant
01326 318212
e-mail abpublicrelations@btinternet.com
http://www.zycko.com