Geneva Association roept op tot integrale aanpak extreme noodsituaties en klimatologische risico’s

ZURICH--()--Schade door weersomstandigheden neemt toe, wat zorgt voor aanzienlijke verliezen van mensenlevens en economische schade. Hierdoor krijgen individuen het economisch moeilijk en zijn de kosten voor belastingbetalers enorm. Herverzekeringen en verzekeringen krijgen daarom erkenning als onderdeel van integrale plannen ter vermindering van risico’s bij rampen van overheden en internationale organisaties. Toch zijn er nog veel hordes te nemen voordat de sector al zijn kansen benut, blijkt uit een rapport van de internationale verzekeringsdenktank The Geneva Association.

Het rapport An Integrated Approach to Managing Extreme Events and Climate Risks – towards a concerted public private approach biedt inzicht in de oorzaken en effecten van de toenemende maatschappelijke en economische risico’s, analyseert de obstakels en mogelijkheden voor de verzekeringsbranche en brengt het landschap van belanghebbenden en hun rol in kaart. Het rapport doet concrete aanbevelingen over de inzet en uitbreiding van de bijdragen die de verzekeringsbranche levert aan economische veerkracht na extreme noodsituaties en klimatologisch gevaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Geneva Association
Anthony Kennaway
Communications Director
+41 789 20 56 77
anthony_kennaway@genevaassociation.org

Contacts

Geneva Association
Anthony Kennaway
Communications Director
+41 789 20 56 77
anthony_kennaway@genevaassociation.org