Meggitt Training Systems' EST II aangewezen als Program of Record van de Amerikaanse landmacht.

SUWANEE, Georgia--()--Meggitt Training Systems heeft recent de System Verification Test (SVT) en Site Operational Test (SOT) voor de nieuwe generatie handwapentrainers van de Amerikaanse landmacht voltooid, en is gecertificeerd als officieel programma voor de training met handwapens van de landmacht. De voltooiing van deze tests bevestigt dat Meggitt voldoet aan alle vereisten van de Program Executive Office for Simulation, Training and Instrumentation (PEO STRI) van het Leger om het Engagement Skills Trainer (EST) II systeem te leveren aan actieve eenheden van de Amerikaanse landmacht, de National Guard en reservisten wereldwijd.

“Het voltooien van EST II-testen is een significante mijlpaal in een jarenlange partnerschap tussen de Amerikaanse landmacht en Meggitt,” stelde Jeff Murphy, voorzitter van Meggitt Training Systems. “Deze zomer begint Meggitt met het leveren van de eerste EST II-systemen, die volledig compatibel zijn met het bestaande arsenaal van gesimuleerde wapens en de huidige trainingsdoctrine van de landmacht.”

Meggitt heeft het Indefinite Delivery/Indefinite Quantity (IDIQ) contract van $ 99 miljoen voor vijf jaar oorspronkelijk in 2014 gekregen, en levering van meer dan 890 EST II-systemen zal tijdens de komende 18 maanden wereldwijd plaatsvinden. Als het gecertificeerde officiële programma zal het systeem nieuwe en ervaren soldaten trainen op het gebied van scherpschutterkunst, collectieve scenario's en beoordeling van videoscenario's. Iedere modus biedt essentiële training gebaseerd op het vaardigheidsniveau van de soldaat of eenheid.

“Meggitt houdt zijn belofte van ‘beste waarde’ door 3D scherpschutterkunst, automatische coaching, een tabletinterface, geavanceerde graphics en compatibiliteit met bestaande simulatiewapens van de landmacht,” zei Mark Parr, EST programmamanager. “De ESTII biedt geavanceerde hulpmiddelen die instructeurs in staat stellen om efficiënt te trainen voor huidige en toekomstige situaties.”

Meggitt's schaleerbare en robuuste open-architectuur systeem maakt directe integratie mogelijk van Meggitt's en externe trainingsmodules en zal ontwikkelingen in fidelity en grafische complexiteit kunnen integreren voor nog meer realisme. De huidige architectuur van Meggitt faciliteert geavanceerde 3D-scherpschutterkunst met een intelligente automatische coaching-toepassing op een draadloze tablet, die trainers in staat stelt om betere en effectievere aanwijzingen te geven tijdens een trainingssessie.

Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, makers van FATS® en Caswell technologieën, is een onderdeel van Meggitt. Meggit is de wereldwijde marktleider van geïntegreerde trainingssystemen met echte of virtuele wapens, en meer dan 13.000 Meggitt echte schietbanen en 5.100 virtuele systemen zijn wereldwijd in gebruik, die training bieden aan strijdkrachten, ordebewaarders en beveiligingsorganisaties op het gebied van vaardigheden voor juiste inschatting van situaties en scherpschutterskunst.

Meggitt Training Systems heeft meer dan 400 mensen in dienst bij het hoofdkantoor in Atlanta en bij zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal in de wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud. www.meggitttrainingsystems.com

Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggitt, bekend om zijn gespecialiseerde engineering voor extreme milieuomstandigheden is een wereldleider op het gebied van ruimtevaart, defensie en energie. Meggitt heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst, verspreid over 40 productiefaciliteiten en regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.meggitttrainingsystems.com