GSMA kondigt lancering nationale interoperabele financieringsdienst in Madagascar aan

LONDEN--()--De GSMA heeft vandaag bekendgemaakt dat de drie mobiele kapitaalverschaffers van Madagascar – Airtel Money, mVola en Orange Money – interoperabele financiële diensten uitrollen in het hele land. Door deze lancering is Madagascar na Tanzania de tweede markt in Afrika waar alle mobiele kapitaalverschaffers hun diensten interoperabel maken, waardoor transacties tussen alle mobiele geldschieters probleemloos plaatshebben.

“De lancering van interoperabele diensten van mobiele kapitaalverschaffers in Madagascar en Tanzania onderstreept de inzet van de sector voor financiële diensten die het leven van de consument vergemakkelijken”, zei John Giusti, hoofd regelgeving van de GSMA. “In Madagascar en Tanzania zijn er meer mobiele rekeningen dan bankrekeningen. Traditionele banken van ‘baksteen en cement’ staan vaak ver verwijderd van armere gemeenschappen, dus interoperabele diensten leveren burgers op de lange termijn voordelen op, doordat ze het bereik van financiële diensten vergroten en uiteindelijk een veiligere en betrouwbaardere vervanging voor contant geld zijn.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.