Equity International stelt eerste op Azië gerichte fonds in

CHICAGO--()--Equity International (EI), de op opkomende markten gerichte beleggingsmaatschappij van Sam Zell, heeft vandaag de voltooiing bekendgemaakt van ZEI Co-Invest 1 Fund, L.P. (ZEI Asia Fund), met toegezegde beleggingen van $ 205 miljoen. Naar verwachting zal het ZEI Asia Fund tezamen met andere beleggers gaan investeren in meer dan $ 2 miljard aan onroerend-goedprojecten voor logistiek, te ontwikkelen door ESR (e-Shang Redwood), een aan EI verbonden onderneming.

CEO Tom Heneghan van Equity International merkte het volgende op: "Dit is het eerste op Azië gerichte fonds in onze geschiedenis. Het vormt de weerslag van de kansen die wij zien in de logistiekbranche in deze regio, met name wat betreft Japanse magazijnruimte. We zijn verheugd over onze band met een geavanceerde kring van institutionele beleggers die samen met EI beleggen in diverse instrumenten om specifieke marktkansen te benutten, en we kijken uit naar onze voorgezette samenwerking met ESR bij het opbouwen van een toonaangevend pan-Aziatisch logistiekplatform."

Charles de Portes, voorzitter en medeoprichter van ESR verklaarde: “We zijn enthousiast over het verbreden van onze relatie met Sam Zell en EI, die niet alleen zeer positief is, maar ook sinds het begin van onze samenwerking in 2013 een beduidende katalysator vormt voor de groei van ons Aziatisch logistiekplatform. Wij kijken uit naar een snelle implementatie van de versterkte betrokkenheid bij wat naar onze mening een van de belangrijkste ontwikkelingspijplijnen voor logistiek in Japan is, gericht op de grootste stedelijke gebieden die meegroeien met de toenemende urbanisatie en globalisering van de handel.”

De instelling van het ZEI Asia Fund volgt op andere belangrijke beleggingsactiviteiten van EI en verbonden ondernemingen dit jaar, waaronder:

  • Aangaan van een overeenkomst voor de investering van R$ 400 miljoen in Estapar Estacionmentos, de grootste exploitant van parkeerfaciliteiten en infrastructuur van Brazilië (augustus 2016);
  • De fusie van Redwood Group met e-Shang (januari 2016); en
  • de investering van Goldman Sachs in SAMHI (januari 2016).

"Wij nemen een toename van aantrekkelijke risico-gecorrigeerde beleggingskansen waar, met name in Latijns-Amerika, India en bepaalde delen van Azië," zo voegde Heneghan toe. "Naast rechtstreekse investeringen leggen wij ons toe op het aansturen van onze portfoliobedrijven om krachtige groeiplatforms te ontwikkelen."

Sinds 2012 hebben EI en diens verbonden ondernemingen meer dan $ 2,4 miljard aan kapitaal verworven en ruim $ 1,5 miljard geïnvesteerd.

Over Equity International

Equity International (EI), in 1999 opgericht door Sam Zell, investeert in onroerend goed en infrastructuurplatforms in de opkomende markten. De investeringen en waarde van EI beperken zich niet slechts tot kapitaal, want de portfoliobedrijven kunnen beschikken over institutionele geloofwaardigheid, uitmuntende ondernemingsbestuur, best practices, een uniek bedrijfsvoeringsperspectief en toegang tot een machtig wereldwijd netwerk. EI kiest voor een benadering van actief eigenaarschap door met de leiding van portfoliobedrijven een partnerschap aan te gaan gericht op strategische groei en leiderschap in de branche. Daardoor wordt EI overal ter wereld gezien als een voorkeurspartner. Web: http://www.equityinternational.com

Over e-Shang Redwood

e-Shang Redwood (“ESR”) verenigt twee van de belangrijkste ontwikkelaars, eigenaars en exploitanten van onroerend goed voor logistiek in Azië en vormt een van de grootste onroerend-goedplatforms voor logistiek van de regio met meer dan 3,5 miljoen vierkante meter aan projecten in eigendom en onder ontwikkeling in China, Japan en Zuid-Korea, en vestigingen voor kapitaal- en fondsbeheer in Hongkong en Singapore.

De respectievelijk in 2006 en 2011 opgerichte Redwood en e-Shang fuseerden in 2016 tot ESR en worden geschraagd door een aantal van de meest gerenommeerde beleggers ter wereld, waaronder APG, Warburg Pincus, Equity International, PGGM, CPPIB, PAG, Morgan Stanley, CBRE en Goldman Sachs. Op dit moment beschikt ESR over een van de grootste ontwikkelingspijplijnen voor logistiek in Azië, gericht op de grote stedelijke gebieden die het nauwst verbonden zijn met de consumptie en de globalisering van de handel. ESR is ook de grootste externe verhuurder van onroerend goed voor de belangrijkste e-commercebedrijven van China, evenals voor cold-chain-logistiek.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Equity International
Terry Holt
+1 (312) 466-3979
tholt@egii.com

Contacts

Equity International
Terry Holt
+1 (312) 466-3979
tholt@egii.com