C.H. Robinson breidt wereldwijd netwerk uit, koopt APC Logistics

MINNEAPOLIS (VS)--()--C.H. Robinson continueert de groei van hun wereldwijde aanwezigheid en heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de koop van APC Logistics, een vooraanstaand dienstverlener van vrachtexpeditie en douanebemiddelingsdiensten in Australië en Nieuw-Zeeland. De beide bedrijven hebben een al lang bestaande exclusieve tussenpersoonrelatie voor bedrijven in Australië en Nieuw-Zeeland. De overeenkomst is onderhevig aan bepaalde gebruikelijke afsluitvoorwaarden, waaronder goedkeuring door regelgevende instanties.

“Deze koop stelt ons in staat geweldig talent aan ons wereldwijd expeditieteam toe te voegen en bevordert de strategie om ons wereldwijde netwerk uit te breiden,” aldus John Wiehoff, Chairman en Chief Executive Officer van C.H. Robinson. “Wij zullen hard werken om de gewaardeerde werknemers, klanten en leveranciers van APC met succes te integreren.”

APC Logistics is een internationale vrachtexpediteur in particulier eigendom, die zee-, lucht, douanebemiddeling en adviesdiensten biedt en momenteel meer dan 3.000 klanten en leveranciers bedient. APC Logistics is opgericht in 1974, het hoofdkantoor is gevestigd in Melbourne, Australië, en het bedrijf heeft circa 300 mensen in dienst en heeft zeven kantoren in Australië en twee in Nieuw-Zeeland. APC had $ 334,2 miljoen AUD (ongeveer $ 251 miljoen USD) aan totale inkomsten voor het belastingjaar eindigend op 30 juni 2016. C.H. Robinson is van plan APC Logistics te kopen voor circa $ 300 miljoen AUD (ongeveer $ 225 miljoen USD) in contanten. De verwachting is dat de koop in 2016 en 2017 zal bijdragen aan de winst; de koop zal gefinancierd worden door contanten en fondsen die uit de bestaande doorlopende kredietfaciliteit van C.H. Robinson worden getrokken.

“Door het samengaan met C.H. Robinson bouwen wij voort op de aktiviteiten die wij samen meer dan 16 jaar hebben uitgevoerd,” aldus Tony Considine, Chief Executive Officer van APC Logistics. “Wij zijn er zeer enthousiast over dat ons bedrijf deel zal uitmaken van C.H. Robinson, een vooraanstaand wereldwijd bedrijf, en we geloven dat dit ons in een positie zal brengen onze klanten beter te bedienen en groei te bevorderen door C.H. Robinson’s uitgebreide netwerk en krachtig serviceaanbod op een hoger plan te brengen.”

C.H. Robinson’s wereldwijd expeditiebedrijf bedient momenteel vier continenten en 37 landen, met circa 3.500 werknemers en 109 kantoren wereldwijd en is de nr. 1 'non-vessel operator' (NVO) van China tot de Verenigde Staten. Wereldwijde expeditieklanten vergroten C.H. Robinson’s aanzienlijke vrachtvolumes om toegang te krijgen tot beschikbare capaciteit tegen concurrerende tarieven.

“APC Logistics is een bedrijf van hoge kwaliteit met een bewezen succesvolle staat van dienst. Het combineren van hun expertise en sterke klant- en vervoerdersrelaties met het service-aanbod en netwerk van C.H. Robinson zal krachtigere mogelijkheden creëren voor onze klanten en zorgen voor groei van ons bedrijf,” aldus Mike Short, President van C.H. Robinson’s wereldwijde expeditiedivisie. “Wij zijn er zeer enthousiast over om het getalenteerde team bij APC Logistics te verwelkomen bij C.H. Robinson.”

Zodra de deal is gesloten, zal C.H. Robinson APC Logistics integreren in hun wereldwijde expeditiedivisie en hun enkele wereldwijde technologieplatform, Navisphere®.

Over C.H. Robinson

Bij C.H. Robinson geloven wij in het verbeteren van wereldwijde handel door producten en goederen die de wereldeconomie stimuleren op een naadloze manier te leveren. Door gebruik te maken van de sterke punten van mensen met kennis, bewezen processen en wereldwijde technologie, helpen we onze klanten om slimmer, niet harder, te werken. Als een van 's werelds grootste derdenlogistiekleveranciers (3PL), bieden wij een breed portfolio aan logistieke diensten, levering van verse producten en beheerde diensten voor meer dan 110.000 klanten en 68.000 contractvervoerders via ons geïntegreerde netwerk van 280 kantoren en meer dan 13.000 werknemers. Daarnaast dragen ons bedrijf, onze stichting en onze werknemers jaarlijks miljoenen dollars bij aan verschillende organisaties. Het hoofdkantoor van C.H. Robinson (CHRW) bevindt zich in Eden Prairie, Minnesota, en het bedrijf is sinds 1997 beursgenoteerd aan de NASDAQ. Bezoek voor meer informatie http://www.chrobinson.com of bekijk onze bedrijfsvideo.

Over APC Logistics

APC Logistics is één van de grootste internationale expeditiebedrijven en duouanebemiddelaars van Australië en Nieuw-Zeeland in onafhankelijke eigendom. Sinds1974 is het doel van het bedrijf het verlenen van voorbeeldige service. Het bedrijf is voortdurend gegroeid en heeft het klantenbestand voortdurend uitgebreid door meer voor hun klanten te doen met innovatieve en flexibele vrachtoplossingen.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Op de historische informatie na zijn de in dit persbericht verkondigde zaken op de toekomst gerichte uitspraken die onze verwachtingen, meningen, intenties of strategieën met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen weergeven. Deze op de toekomst gerichte uitspraken zijn onderhevig aan zekere risico's en onzekerheden die er de oorzaak van kunnen zijn dat feitelijke resultaten aanzienlijk verschillen van onze historische ervaring of huidige verwachtingen, waaronder, maar niet beperkt tot, factoren zoals veranderingen in economische omstandigheden, waaronder veranderingen in de vraag van de markt en prijsdruk voor onze diensten; concurrentie en groeipercentages binnen de derdenlogistiekbranche; vrachtniveaus en beschikbaarheid van truckcapaciteit of alternatieve middelen voor transporteren van vracht, en veranderingen in relaties met bestaande truck-, spoor-, zee- en luchtvervoerders; veranderingen in ons klantenbestand vanwege mogelijke consolidatie onder onze klanten; onze mogelijkheid om de activiteiten van aangekochte bedrijven met succes te integreren met onze bekende activiteiten; risico's die verband houden met gerechtelijk procedures en verzekeringsdekking; risico's die verband houden met activiteiten buiten de VS; risico's die verband houden met de potentiële invloed van veranderingen in overheidsregelgevingen; risico's die verband houden met de verseproductenbranche, waaronder voedselveiligheid en contaminatieproblemen; beschikbaarheid en prijzen van brandstof; en de invloed van oorlog op de economie; en andere risico's en onzekerheden die nauwkeurig zijn beschreven in onze jaar- en kwartaalverslagen. Daarnaast houden dergelijke op de toekomst gerichte uitspraken verband met de verwachte afsluitdatum van de koop en de geanticipeerde voordelen van de koop. Huidige resultaten kunnen aanzienlijk verschillen van de resultaten die in deze op de toekomst gerichte uitspraken worden getoond, vanwege (i) onverwacht oponthoud in het verkrijgen van goedkeuring van regelgevende instanties; (ii) het niet in staat zijn van C.H. Robinson om aan de voorwaarden voor de voltooiing van de koop te voldoen; (iii) onvoorziene problemen bij het integreren van de activiteiten van APC Logistics; of (iv) niet geanticipeerde negatieve reactie van klanten of leveranciers op de voorgestelde transactie. Daarnaast is onze verwachting voor de toename van onze huidige lopende kredietfaciliteit afhankelijk van onderhandeling met de leners over aanvaardbare voorwaarden en documentatie. De op de toekomst gerichte uitspraken spreken uitsluitend voor de datum waarop de uitspraak is gedaan en wij verplichten ons niet dergelijke uitspraken te actualiseren om die gebeurtenissen of omstandigheden die zich na een dergelijke datum voordoen weer te geven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

C.H. Robinson
voor Media Inquiries, Contactpersoon:
Krysta Larson, Director of Global Public Relations
E-mail: krysta.larson@chrobinson.com
of
voor investeerdersinformatie, Contactpersoon:
Tim Gagnon, Director of Investor Relations
E-mail: tim.gagnon@chrobinson.com

Contacts

C.H. Robinson
voor Media Inquiries, Contactpersoon:
Krysta Larson, Director of Global Public Relations
E-mail: krysta.larson@chrobinson.com
of
voor investeerdersinformatie, Contactpersoon:
Tim Gagnon, Director of Investor Relations
E-mail: tim.gagnon@chrobinson.com