SAB Biotherapeutics krijgt contract van BARDA voor ontwikkeling behandeling MERS

SIOUX FALLS, S.D.--()--SAB Biotherapeutics, Inc. (SAB), een bedrijf in biofarmaceutische ontwikkeling, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een opdracht ter waarde van 3,5 miljoen dollar heeft gekregen van de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), dat deel uitmaakt van het bureau van de Assistant Secretary for Preparedness and Response van het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid en sociale zaken. De financiering wordt gebruikt voor geavanceerde klinische productie en tests met SABs nieuwe antistoftherapie (SAB-301) voor de behandeling van MERS-CoV.

“SAB heeft een uniek productieplatform ontwikkeld om snel te kunnen reageren op oprukkende infectieziekten”, zei ceo van SAB dr. Eddie Sullivan. “Deze samenwerking met BARDA is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van deze behandeling van MERS en creëert tegelijkertijd een routekaart voor de klinische ontwikkeling van andere therapieën die worden geproduceerd met ons nieuwe platform voor snelle respons.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

SAB Biotherapeutics, Inc.
Melissa Ullerich, 605-695-8350
media@sabbiotherapeutics.com

Contacts

SAB Biotherapeutics, Inc.
Melissa Ullerich, 605-695-8350
media@sabbiotherapeutics.com