Mark Bellissimo en Tyron Equestrian Partners kondigen voortzetting van de FEI World Equestrian Games 2018 op het Tyron International Equestrain Center aan

MILL SPRING, N.C.--()--Mark Bellissimo, managing partner van Tryon Equestrian Partners (TEP), hebben vandaag bevestigd dat het Tryon International Equestrian Center (TIEC) in Mill Spring, North Carolina, samenwerkt met de United States Equestrian Federation (USEF) om ervoor te zorgen dat de FEI World Equestrian Games (WEG) in 2018 in Noord-Amerika behouden blijven. De USEF laat weten dat ze dit initiatief van de FEI voor de WEG 2018 steunen.

De Wereldruiterspelen (WEG), die worden beheerd door de Fédération Equestre Internationale (FEI), de internationale paardensportfederatie, vinden om de vier jaar plaats in het midden van de Olympische cyclus en is het grootste internationale kampioenschap voor springen, dressuur en para dressuur, eventing, mennen, endurance, voltige en reining.

Het Canadese Bromont was aangewezen om in 2018 de Wereldruiterspelen te organiseren, maar maakte vorige week bekend dat ze na aanhoudende financiële problemen het samenwerkingscontract met de FEI hebben teruggetrokken.

De USEF heeft via een brief aan de FEI laten weten dat ze de internationale paardensportfederatie sterk steunen in het verzoek om de Wereldruiterspelen in 2018 in North Carolina te organiseren. William Moroney, Chief Executive Officer of USEF, zegt: ”Hoe wel het jammer is dat de spelen niet in Bromont kunnen plaatsvinden, denkt de USEF dat het noodzakelijk is dat de WEG behouden blijft in Noord-Amerika, zodat de globalisering van de sport kan worden voortgezet.”

Contacts

For Tryon Equestrian Partners
Jennifer Wood, 803-240-7488
Jennifer@Jenniferwoodmedia.com
or
TIEC
Carly Weilminster, 410-245-7441
cweilminster@tryon.com

Release Summary

Tryon International Equestrian Center in N.C. is pursuing a bid for a global event that could have an economic impact of more than $200 million to both North and South Carolina.

Contacts

For Tryon Equestrian Partners
Jennifer Wood, 803-240-7488
Jennifer@Jenniferwoodmedia.com
or
TIEC
Carly Weilminster, 410-245-7441
cweilminster@tryon.com