ERCOM treedt toe tot Telecom Infra Project

PARIJS--()--ERCOM kondigt vandaag aan dat het bedrijft deelneemt aan het Telecom Infra Project (TIP) geleid door Intel, Facebook, DT, SK Telecom en Nokia. ERCOM sluit zich aan bij deze grote operators, apparatuurfabrikanten en softwareleveranciers van de telecom-industrie om de volgende miljard mensen toegang tot het internet te kunnen bieden.

TIP is een ict-technisch initiatief voor de infrastructuur van een nieuw telecom netwerk dat afwijkt van de huidige netwerken. Door de toename van het internetgebruik, de groeiende hoeveelheid data die verwerkt moet worden en door de opkomst van online video en virtual reality is het een vereiste dat bedrijven samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

We moeten de inzet van bestaande technologieën heroverwegen en ons focussen op eenvoud, flexibiliteit en effiency in alles wat we doen. Tip gaat zich op de volgende pijlers richten: access, backhaul en core en management. De deelnemers aan het project zetten allemaal hun expertise in. ERCOM biedt specialistische kennis over de manier waarop een netwerk testen, inzetten, managen en beveiligen. Die kennis brengen we mee in het projectteam.

“ERCOM biedt als eerste een virtueel netwerk aan op basis van 4G, 5G en een optimalisatie van een Internet of Things netwerk. We bieden een 100 procent sofwareware-matig oplossing gebaseerd op generieke IT hardware. Facebook maakt al gebruik van een nieuw telecommodel dat voortvloeide uit TIP”, zegt Yannick Dupuch CEO van ERCOM. “We zullen allemaal profiteren van de verschillende expertises die ieder bedrijf inbrengt. Van versnelde marktintroductietijd, tot een toekomstbestendig kostenbesparend infrastructuur om de volgende vier miljoen mensen een goede netwerkdekking te bieden.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ERCOM
M. Raphaël Basset
01 39 46 50 50
06 84 37 01 12
Marketing & Communication Director
raphael.basset@ercom.fr
contact@ercom.fr

Contacts

ERCOM
M. Raphaël Basset
01 39 46 50 50
06 84 37 01 12
Marketing & Communication Director
raphael.basset@ercom.fr
contact@ercom.fr