Cytox lanceert baanbrekend essay over genetisch biomarker onderzoek naar de ziekte van Alzheimer

OXFORD, Engeland--()--Cytrox, een innovatieve ontwikkelaar van risicomanagement en test die dementie voorspellen, heeft zijn genetische biomarker onderzoek variaTECT gelanceerd dat wordt gebruikt bij het beoordelen van de ziekte van Alzheimer (AD) en het risico op de ziekte van Alzheimer. De variaTECT SNP (single nucleotide polymorfisme) serie biedt een eenvoudig op bloed gebaseerd onderzoek waarmee een uitgebreid panel van AD-informatie SNP’s dat kan worden gebruikt bij onderzoek en nieuwe medicijnstudies. Ook kan het helpen bij het verminderen van het aantal mislukte screenings bij het vinden van van amyloïde positieve onderwerpen voor recruitment in de klinische trials. Dit biedt mogelijkheden voor enorme kosten- en tijdsbesparingen.

De methode is ontwikkeld in samenwerking met Affymetrix, een onderdeel van Thermo Fisher Scientificen zal de naam Axiom® Dementia Research Array krijgen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Cytox Limited
Richard Pither, CEO
+44 (0)1865 338018
richard.pither@cytoxgroup.com
www.cytoxgroup.com
AA IC booth #822

Release Summary

Cytox launches breakthrough genetic biomarker research assay for Alzheimer’s risk assessment. Simple blood-based test will help reduce screening failure in clinical trials and assist drug discovery

Contacts

Cytox Limited
Richard Pither, CEO
+44 (0)1865 338018
richard.pither@cytoxgroup.com
www.cytoxgroup.com
AA IC booth #822