IEC accepteert specificaties voor USB Type-C™, USB Power Delivery en USB 3.1 Specifications

GENÈVE en BEAVERTON, Ore.--()--De IEC (International Electrotechnical Commission) en het USB Implementers Forum (USB-IF) hebben vandaag bekendgemaakt dat de IEC de nieuwste specificaties van het USB-IF voor zeer snelle dataoverdracht en verbeterde oplaadfuncties formeel heeft overgenomen. Het gaat daarbij met name om de specificaties voor de USB Type-C™ -kabel en -connector, USB Power Delivery en USB 3.1 (SuperSpeed USB 10 Gbps). De specificaties definiëren een oplossing voor audio en video en data- en energieoverdracht in één kabel.

Naar verwachting bevorderen de standaarden wereldwijde acties voor een vermindering van elektronisch afval en verhoogde herbruikbaarheid van de elektriciteitstoevoer van een aantal elektronische apparaten. De methode van de IEC voor doorlopende standaardisatie wordt gemotiveerd door de uiteindelijk doelstellingen: een grotere herbruikbaarheid van de elektriciteitstoevoer, groter gemak voor de consument, een verhoogde veiligheid en betrouwbaarheid en nut voor toekomstige innovaties.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IEC Media contact
Gabriela Ehrlich, +41-79-600-5672
geh@iec.ch
or
USB-IF PR
Liz Nardozza, +1-503-619-5224
press@usb.org

Contacts

IEC Media contact
Gabriela Ehrlich, +41-79-600-5672
geh@iec.ch
or
USB-IF PR
Liz Nardozza, +1-503-619-5224
press@usb.org