A Hunter Ultrasonics a környezetet kevésbé károsító módszert kínál a dízelmotorok szűrőinek tisztítására

A környezetvédelmi rendeletek nem tartalmaznak megfelelő előírásokat a dízelmotorokból származó koromszennyezés csökkentésére vonatkozóan

Diesel vehicles need DPF filters cleaned on a regular basis (Photo: Business Wire)

TORONTO--()--Az érvényben lévő szabályozások, kezdve a 2015. évi Párizsi Megállapodásban szereplő, széles körre kiterjedő irányelvektől a nem közúti járművekre vonatkozó konkrét előírásokig egyöntetűen az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentését írják elő.

Azonban, ahogyan Ken Hunter, a Hunter Ultrasonics alapítója és vezérigazgatója egy közelmúltban megjelent cikkben rámutatott, a környezetszennyezés mérséklését célzó intézkedésekből kimaradt az ennek elérésére szolgáló folyamat egyik kulcsfontosságú eleme: a motorszűrők rendszeres, alapos tisztítása.

További információkért olvassa el a következő közleményt: „Ultrasonic Cleaning - the Green Way to Clean Diesel Particulate Filters”.

A gázolajüzemű járművek tulajdonosainak, működtetőinek és gyártóinak fel kellene szólítaniuk a kormányokat szerte a világon, hogy ne csak a dízelrészecske-szűrők (DPF) használatát tegyék kötelezővé minden gázüzemű motorban, hanem foglaljanak bele az összes jövőben kiadandó szabványba a szűrők karbantartására és tisztítására vonatkozó iránymutatásokat és rendelkezéseket is.

A megfelelő karbantartási és tisztítási előírások nélkül ugyanis nem biztosítható a szállítás során keletkező koromszennyezés csökkentését előíró célkitűzések teljesülése.

Az eltömődött dízelrészecske-szűrők tisztítására egyre általánosabban használt módszer, az aktív regeneráció, nem hatékony, mivel:

  • A magas hőfokon elégetett részecskék visszakerülnek a levegőbe, miáltal a szűrők használatával kiküszöbölt szennyezésnél gyakorlatilag nagyobb mértékű szennyezés érheti a környezetet
  • Hosszabb állásidőt és termelékenységvesztést eredményez, mivel a motor a tisztítási folyamat idején nem működtethető
  • Növeli az üzemanyag-felhasználást és a kapcsolódó költségeket

Amennyiben nem kerülnek bevezetésre proaktív tisztítási irányelvek, illetve a környezetet kevésbé károsító tisztítási módszerek, mint például az ultrahangos tisztítás, a környezetszennyezés tovább fog súlyosbodni.

További információkért az ultrahangos tisztítási folyamatról, valamint arról, hogy a módszer használatával hogyan csökkenthetők a DPF-karbantartási költségek, milyen mértékben hosszabbítható meg a motor hasznos élettartama, illetve a nagyobb hatékonyság révén mennyivel csökkennek az üzemanyag-költségek, látogasson el a következő internetes címre: hunterultrasonics.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Hunter Ultrasonics
Ken Hunter, 416-605- 7547
Founder and CEO
ken@hunterultrasonics.com
www.hunterultrasonics.com

Contacts

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Hunter Ultrasonics
Ken Hunter, 416-605- 7547
Founder and CEO
ken@hunterultrasonics.com
www.hunterultrasonics.com