België: overname van CAF DCF door het LFB

LES ULIS, Frankrijk--()--Volgens een op 1 juli 2016 ondertekende overeenkomst tussen LFB S.A., een Franse farmaceutische groep, en Sanquin, de Nederlandse stichting voor bloedvoorziening, heeft het LFB het Belgisch bedrijf CAF-DCF verworven.
De CAF-DCF commercialiseert in België geneesmiddelen aangemaakt op basis van plasma dat in België ingezameld wordt door het Belgische Rode Kruis.

In 2008 verwierf het LFB een belang van 24,9% in CAF-DCF, waardoor het naast het Belgische Rode Kruis en Sanquin een aandeelhouder werd van deze Belgische onderneming . In 2015 verkochten zowel het Belgische Rode Kruis als het LFB hun aandelen aan Sanquin, waardoor Sanquin de enige aandeelhouder van CAF-DCF werd.

Op 13 juni 2016 veranderde CAF-DCF cvba/scrl haar naam in Plasma Industries Belgium cvba/scrl. Op dezelfde datum is het bedrijf ook overgegaan tot een partiële splitsing van haar activiteiten op de Belgische markt, waarbij deze werden overgedragen aan een bedrijf dat de naam CAF-DCF bvba/sprl aannam.

Door deze acquisitie heeft de LFB Group nu een nieuwe entiteit in België.
Dit Belgisch bedrijf heeft medewerkers die werkzaam zijn in de marketing , verkoop en farmaceutische registratie activiteiten en neemt de distributie over van een 10 tal geneesmiddelen op basis van menselijk plasma dewelke momenteel reeds op de Belgische markt verdeeld worden.
De toeleveringscontracten in verband met plasma verzameld door de Belgische bloedtransfusiecentra die voornamelijk gerund worden door het Belgische Rode Kruis , worden door het bedrijf overgenomen. Door middel van langetermijnovereenkomsten besteedt CAF-DCF de productie van plasma-afgeleide producten uit aan de fractionerings fabriek van Neder-over-Heembeek (Brussel), dewelke deel blijft uitmaken van Plasma Industries Belgium cvba/scrl, evenals aan andere huidige industriële partners van CAF-DCF, waaronder het LFB.

In dit verband en in overeenstemming met de reeds bestaande nauwe industriële samenwerking die al meer dan 10 jaar bestaat, is het LFB actief in de productie van oa stollingsfactoren in haar downstream-productiefaciliteiten in Lille.
De productie van deze stollingsfactoren zullen nu ook daar blijven aangemaakt worden. Deze stollingsfactoren worden geproduceerd uit cryoprecipitaat verkregen uit in België gecollecteerd plasma dat vooraf gefractioneerd werd in de upstream-installaties in Neder-over-Heembeek.

Als onderdeel van haar internationale strategie is het LFB al meerdere jaren actief met de oprichting van dochterondernemingen in Europa. In België heeft het LFB besloten om, in plaats van een commerciële concurrent te creëren, gebruik te maken van de toegevoegde waarde van de bestaande CAF-DCF-teams.

Dit nieuwe bedrijf zal worden geleid door Leo Hertogs als Voorzitter en Benjamin Méry als Managing Director.

Over LFB Group
LFB is een biofarmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen uit levende systemen ontwikkelt, produceert en op de markt voor de behandeling van ernstige en vaak zeldzame ziektes in enkele belangrijke therapeutische gebieden: hemostase, immunologie, intensive care en perinatale zorg. De LFB Group is wereldwijd het zesde bedrijf voor geneesmiddelen op plasma-basis. Verder is de LFB Group ook een van de Europese topbedrijven voor de ontwikkeling en productie van eiwitten en innovatieve biotech-behandelingen. Met 2111 medewerkers verkoopt de LFB Group momenteel geneesmiddelen in 40 landen over de hele wereld. In 2015 behaalde de Group een omzet van € 502 miljoen euro.
http://www.groupe-lfb.com

Over Sanquin
Sanquin is verantwoordelijk voor de bloedvoorziening in Nederland op not-for-profit basis. Honderdduizenden niet-betaalde bloeddonoren maken dit mogelijk. Zij zijn het hart van de organisatie. De kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en distributie van bloed- en plasmaproducten voor de behandeling van patiënten. Sanquin verricht wetenschappelijk onderzoek en voegt zo toe aan onze kennis over bloed- en transfusiegeneeskunde. This stelt Sanquin in staat om ziekenhuizen en iedereen die patiënten behandeld te adviseren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

LFB SA
Sandrine Charrières, 33 (0)1 69 82 72 80
Director of Communication
charrieres@lfb.fr

Contacts

LFB SA
Sandrine Charrières, 33 (0)1 69 82 72 80
Director of Communication
charrieres@lfb.fr