Groter aanbod van streaming bevordert afscheid vaste tv; millennials kijken online video op smartphone volgens State of Online Video van Limelight Networks

TEMPE, Ariz.--()--Nu consumenten een steeds breder aanbod van over-the-top-content (OTT-content) krijgen voorgeschoteld, speelt de prijs een minder belangrijke rol bij de beslissing om te stoppen met betaal-tv. Daarentegen wint de beschikbaarheid van programma’s aan belang bij deze beslissing. De populariteit van video-streaming groeit enorm; zeven op de tien consumenten hebben ten minste één abonnement op een videodienst. Dat zijn de bevindingen van het halfjaarlijkse onderzoeksrapport van Limelight Networks, Inc., ‘State of Online Video’, over consumentengedrag en percepties rond online video.

Van de respondenten noemde 29 procent stijgende prijzen als reden om betaal-TV vaarwel te zeggen. Dat is een daling van 8 procent ten opzichte van mei 2015. Daartegenover staat dat 20 procent van de ondervraagde consumenten verklaarde dat de mogelijkheid zich direct te abonneren op het gewenste online kanaal een cruciale factor is, een stijging van 4 procent in hetzelfde tijdsbestek. Verrassend genoeg steeg het aantal respondenten dat ‘kabel- of betaaltelevisie nooit de deur uit zou doen’ van 10 tot 15 procent. Dit onderschrijft de tanende invloed van prijs op de beslissing vaste televisie in de ban te doen en het toegenomen belang van beschikbaarheid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

fama PR on behalf of Limelight Networks
Dan Gaffney, 617-986-5036
limelight@famapr.com
of
Investor Inquiries:
ir@limelight.com

Contacts

fama PR on behalf of Limelight Networks
Dan Gaffney, 617-986-5036
limelight@famapr.com
of
Investor Inquiries:
ir@limelight.com