Tweede fase onderzoek naar tau-vaccin van AXON tegen Alzheimer begonnen

BRATISLAVA, Slowakije--()--AXON Neuroscience heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn fase-2-onderzoek ADAMANT succesvol is begonnen. De eerste patiƫnt is gevaccineerd met het actieve tau-vaccin. AXONS vaccin AADvac1 is ontwikkeld als eerste tau-vaccin tegen Alzheimer dat het ziekteverloop verandert.

ADAMANT is een gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd, dubbelblind onderzoek met parallelgroep, dat gedurende 24 maanden in meerdere centra loopt. Het fase-2-onderzoek beoordeelt de veiligheid en effectiviteit van AADvac1 voor de behandeling van Alzheimerpatiƫnten. Het primaire doel is een bevestiging van de positieve resultaten uit fase 1, door de veiligheid en immunogeniciteit van het geneesmiddel bij een grotere onderzoekspopulatie met milde Alzheimer vast te stellen. Het secundaire doel is een beoordeling van de doeltreffendheid van AADvac1 bij het vertragen of stoppen van cognitief verval in een periode van 24 maanden. Onderzoekers kijken naar wijzigingen in het ziekteverloop via de zogeheten Clinical Dementia Rating (CDR) Sum of Boxes, aangevuld door een standaardreeks cognitieve tests en de lijst van Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AXON Neuroscience
Michael Matis
+421 902 161 362
media@axon-neuroscience.eu

Release Summary

AXON Neuroscience announced the successful start of the ADAMANT phase II study, as the first patient has been vaccinated with the active tau vaccine.

Contacts

AXON Neuroscience
Michael Matis
+421 902 161 362
media@axon-neuroscience.eu