Traceerbaarheid diamant uitgebreid tot juwelen door Belgisch-Zwitserse diamantair met Hauthentic

GENÈVE--()--De in Antwerpen geboren diamantair Raoul Beck heeft vandaag in Genève zijn juwelenmerk Hauthentic gelanceerd. Dit merk onthult de individuele geschiedenis van de diamant *gezet* in de juweel. De traceerbaarheid van diamanten, die tot nogtoe werd gegarandeerd door het Kimberly Process voor ruwe diamanten, breidt zodoende uit naar geslepen diamanten in juwelen.

Traceerbaarheid. De Becks houden alle stappen en tussenstops van hun diamanten bij. Van de ruwe edelsteen in het land van herkomst tot de vaklieden die de steen slijpen en uiteindelijk verwerken in juwelen – de unieke reis staat accuraat beschreven in Diamantpaspoort. Dit boekje beschrijft welke ruwe steen tot dit diamant werd geslepen, inclusief afbeelding en brutogewicht, zijn oorsprong en het Kimberley Process-certificaat dat bij de export is afgegeven. Het Diamantpaspoort is het informatiefste document ter wereld over de oorsprong en traceerbaarheid van diamanten juwelen. Het paspoort, dat Hauthentic exclusief samenstelt voor ieder juweel, vormt daarom een aanvulling op het certificaat van de diamant.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hauthentic
Raoul Beck, +41 22 518 20 90
press@hauthentic.com

Contacts

Hauthentic
Raoul Beck, +41 22 518 20 90
press@hauthentic.com