Winnaars Travel Writer Awards bekendgemaakt op IPW 2016 in New Orleans

NEW ORLEANS--()--Vier reisjournalisten sleepten prijzen in de wacht bij de uitreiking van de IPW Travel Writer Awards 2016 van de U.S. Travel Association en Brand USA, die worden gesponsord door CityPASS. De winnaars zijn gisteren bekendgemaakt, gedurende de mediareceptie van de handelsbeurs IPW in New Orleans, in de staat Louisiana. Organisator U.S. Travel Association ontving meer dan 150 inzendingen van journalisten uit 58 landen. De winnaars zijn:

Beste artikel over een IPW-gaststad – De Braziliaanse redactrice Amanda Fernandes Leonel de Queiroz sleept de honneurs in de wacht in de categorie voor artikelen over de gaststad van de IPW van het vorige jaar. Haar bezoek aan IPW 2015 in Orlando inspireerde Leonel tot een artikel voor reisblad Melhor Viagem, gericht op lezers van 55+ in Brazilië. Zoals de titel van haar stuk Orlando: De volta à infância (Orlando, terug naar je jeugd) al doet vermoeden, is een jeugdige geest en verlangen naar nieuwe horizonten voldoende om te genieten van een reis naar Orlando.

Beste artikel over een Reisbestemming in de VS – Omdat de inzendingen voor deze categorie in groten getale binnenstroomden, selecteerde de jury twee winnaars in deze categorie. Phoebe Smits, hoofdredacteur van het Britse reismagazine Wanderlust, won met haar verhaal A Walk in the Woods (Een Boswandeling). Smith reed – geïnspireerd door Bill Brysons klassieke reisboek met dezelfde titel – de hele, 2180 mijl lange Appalachian Trail in twee weken. Ze koos de krenten uit de pap voor haar verkenningen te voet. Het daaruit volgende verhaal staat barstensvol informatie voor lezers met wandelplannen, maar bevat ook pakkende beschrijvingen van kleurrijke persoonlijkheden die het pad van Smith kruisten.

Ook Lindsay Sutton, een freelance-journaliste uit het Verenigd Koninkrijk, won in deze categorie. Ter ere van het honderdjarige jubileum van de door president Theodore Roosevelt opgerichte in het leven geroepen National Parks, legde Sutton haar tocht door North Dakota vast op schrift. In deze Amerikaanse staat zag het idee voor een systeem van Nationale Parken het levenslicht. Het artikel, Follow in a President’s Footsteps (In de voetsporen van een President), verscheen in februari in Manchester Evening News. De proza van Sutton neemt lezers op sleeptouw voor een tocht over modderweggetjes zonder bewegwijzering door de ruige Badlands van North Dakota en de verste uithoeken van Theodore Roosevelt National Park. Tegelijkertijd besteedt ze aandacht aan de persoonlijkheid en beweegredenen van de man die de eerste leider van de Amerikaanse natuurbescherming zou worden.

Beste artikel in een vakblad – Héctor Fabio Rizzo, redacteur van het Mexicaanse TOUR Magazine, won de hoofdprijs met zijn La NUEVA New York (het NIEUWE New York). Met prachtige foto’s en taal beschrijft Rizzo de bijzondere smaak van New York, tot stand gekomen door zijn gevarieerde bevolking, wijken en energie. Dit verhaal nodigt schrijvers uit om nieuwe bezienswaardigheden van de ‘Big Apple’ te ontdekken, waaronder het One World Observatory van het World Trade Center, het gedenkmonument voor de aanslagen van 11 september 2001 en het Whitney Museum of American Art, dat is verhuisd naar een gloednieuw pand in het Meatpacking District.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CityPASS
Deborah H. Wakefield, 503-292-4418
deborah@citypass.com
or
U.S. Travel Association
Cathy Keefe, 202-408-2183
ckeefe@ustravel.org

Contacts

CityPASS
Deborah H. Wakefield, 503-292-4418
deborah@citypass.com
or
U.S. Travel Association
Cathy Keefe, 202-408-2183
ckeefe@ustravel.org