Megjelent a Daymon Worldwide "Az eljövendő világ: Hogyan alakítja át az ezredfordulós generáció a kiskereskedelmet" című kiadványa

Loading media player...

Daymon Worldwide's "The Next World: How Millennials Will Shape Retail" global market research study explores the nuances and values of millennials to gain a better understanding of how they will shape the future of retail. View the full findings here: http://www.thenextworldinretail.com/.

Porto Salvo, Portugália--()--A Daymon Worldwide, amely a kereskedelmimárka-építés egyik úttörőjeként globális piacvezető szerepet játszik a fogyasztási cikkek kiskereskedelmében, ma megjelentett egy nemzetközi piackutatási tanulmányt Az eljövendő világ: Hogyan alakítja át az ezredfordulós generáció a kiskereskedelmet" ("The Next World: How Millennials Will Shape Retail") címmel, amely az ezredfordulós nemzedék fogyasztási szokásairól ad képet. A kutatás részletesen vizsgálja e digitális bennszülötteknek is nevezett generáció jellemzőit és értékrendjét azzal a céllal, hogy felmérje, hogyan alakítják majd át fogyasztási szokásaik a kiskereskedelem jövőjét. A 2016 áprilisában folytatott globális kutatási projekt keretében az Y és X generáció több mint 7000 tagját kérdeztek meg öt kontinensen, 14 országban szerte a világon.

"2030-ra az ezredfordulós nemzedék létszáma nagyobb lesz, mint bármely egyéb generációé, beleértve a baby boomereket is az Amerikai Egyesült Államokban" - magyarázta a Daymon Worldwide elnökhelyettese, Vasco Brinca. "Még soha nem volt dolgunk egy ilyen különleges nemzedékkel, nagyrészt azért, mert olyan időszakban nőttek fel, amikor állandó volt a gazdasági, megélhetési bizonytalanság, nagy a munkanélküliség és, nem utolsó sorban azért, mert folyamatosan fenn vannak a világhálón. Ennek a generációnak és kultúrájának a tanulmányozása kulcsfontosságú ahhoz, hogy megérthessük, milyen hatást gyakorolnak majd a világ jövőjére."

A Daymon Worldwide ezredfordulós nemzedéket vizsgáló kutatása három fő területet értékel: egyrészt azt, hogyan áll hozzá az élethez és miben hisz az Y generáció, milyen vásárlási és fogyasztási szokásaik vannak, és hogyan viszonyulnak a márkákhoz általában, illetve ezen belül a kereskedelmi márkákhoz.

A kutatás eredményei

Vásárlási szokások és fogyasztói magatartás

A vizsgálat eredményei szerint az ezredfordulós nemzedék tagjai nem tervezik meg előre, hogy mit szeretnének venni: gyakran mennek vásárolni, és hosszú időt eltöltenek az üzletekben. Élelmiszer-vásárlásakor az Y generációba tartozók az azonnali igényeik kielégítése céljából vásárolnak, szemben az X generáció tagjaival, akik néhány napra előre gondolkodva válogatják össze a megvásárolandó élelmiszereket.

Az ezredfordulós nemzedék márkákhoz és kereskedelmi márkákhoz való viszonyulása

Az ezredfordulós nemzedék az X generációhoz viszonyítva kevésbé márkahű, és vásárlási döntéseiket nem különösebben befolyásolják a márkák. Az Y generációba tartozók huszonkilenc százaléka és az X generáció tagjainak 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy "általában ugyanazt a márkát veszem, de időnként kipróbálok másokat is", és az ezredfordulós nemzedék 26 százaléka mondta azt, hogy "azt a márkát veszi meg, amelyik az adott pillanatban elnyeri a tetszését."

A vizsgálat arra is rámutatott, hogy milyen befolyással bír a jövőre az ezredfordulós nemzedék hozzáállása és hitrendszere, online magatartása, szülői szerepe és családi kapcsolatainak alakulása, a munkavégzés és a magánélet egyensúlya, az egészséggel kapcsolatos nézetei és a fizikai jólléttel kapcsolatos szokásai.

A "The Next World: How Millennials Will Shape Retail" tanulmányról további információkért látogasson el a következő internetes címre: http://www.thenextworldinretail.com.

Amit a Daymon Worldwide-ról tudni kell…

A Daymon Worldwide magas színvonalú, jövedelmező, globális kiskereskedelmi stratégiákat dolgoz ki ügyfelei számára, és számos további, ezzel kapcsolatos szolgáltatást is kínál. Világszerte vezető szerepet játszunk a kereskedelmi márkák sikeres felépítése terén, és mélyreható tapasztalatokon alapuló, nagy hatású fogyasztói marketing és bolti promóciós szolgáltatásokkal állunk partnerein rendelkezésére. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.daymon.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

For Daymon Worldwide
Emily Roy, 212-279-3115 x232
eroy@prosek.com

Contacts

For Daymon Worldwide
Emily Roy, 212-279-3115 x232
eroy@prosek.com