SpaceResources.lu: Luxemburg en Planetary Resources tekenen memorandum voor ontwikkeling activiteiten rond exploitatie ruimtebronnen

(from l. to r.) Patrick Nickels, president SNCI; Etienne Schneider, Deputy Prime Minister, Minister of the Economy; Chris Lewicki, President and CEO, Planetary resources Inc. (Photo: Business Wire)

LUXEMBURG--()--De Luxemburgse overheid, de publieke bank “Société Nationale de Crédit et d’Investissement” (SNCI) en het in de Verenigde Staten gevestigde ruimtevaarttechnologiebedrijf Planetary Resources hebben een memorandum van overeenstemming getekend. Het memorandum vormt een raamwerk voor hun samenwerking binnen het Luxemburgse project SpaceResources.lu. Dit initiatief is opgezet voor de verkenning en commerciële exploitatie van bronnen op aardscheerders, zoals asteroïden.

De overheid overweegt een directe kapitaalinvestering in Europese kantoren die Planetary Resources onlangs opende in het groothertogdom. Deze kapitaalpositie wordt ingenomen door SNCI, dat zodoende een minderheidsbelang krijgt. Planetary Resources draagt op zijn beurt bij aan de stimulering van de lokale ruimtevaartindustrie, door de ontplooiing van enkele cruciale activiteiten in Luxemburg, met een focus op de ontwikkeling van ruimtevaartmaterieel, ruimtevaartdiensten, toegepast onderzoek en wetenschappelijke ontdekkingen. De overheid steunt deze activiteiten middels financiering in de vorm van onderzoeksbeurzen en andere soorten hulp.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ministry of the Economy, Luxembourg
Paul ZENNERS
E-mail: paul.zenners@eco.etat.lu
Tél.: (+352) 247-74126
Mobile: (+352) 621 409 141

Contacts

Ministry of the Economy, Luxembourg
Paul ZENNERS
E-mail: paul.zenners@eco.etat.lu
Tél.: (+352) 247-74126
Mobile: (+352) 621 409 141