SpaceResources.lu: Nieuwe ruimtewetgeving voor kader exploitatie ruimtebronnen

LUXEMBOURG--()--De overheid van Luxemburg maakt vorderingen met het initiatief SpaceResources.lu dankzij een algehele strategie die geleidelijk wordt geïmplementeerd voor de zoektocht naar en commerciële exploitatie van hulpbronnen op aarscheerders, zoals asteroïden. Een van de belangrijkste acties is de creatie van een geschikt juridisch en regelgevend raamwerk voor gebruik van bronnen uit de ruimte, dat private bedrijven en investeerders een veilige wettelijke context biedt.

De nieuwe wet zal steunen op de resultaten van een onderzoek van de Universiteit van Luxemburg en enkele vermaarde ruimtewetgevingsexperts naar de juridische en regelgevende aspecten van gebruik van ruimtebronnen. De volledige wetgeving treedt naar verwachting in 2017 in werking en geeft exploitanten in lijn met internationaal recht garanties over hun rechten op bronnen die in de ruimte worden aangeboord. Op ruimtebronnen gerichte vergunningen worden onder de nieuwe wet uitgegeven. Luxemburg garandeert in overeenstemming met het Ruimteverdrag overheidstoezicht op de activiteiten van exploitanten en reguleert hun rechten en plichten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ministry of the Economy, Luxembourg
Paul ZENNERS, (+352) 247-74126
mobile: (+352) 621 409 141
E-mail: paul.zenners@eco.etat.lu

Contacts

Ministry of the Economy, Luxembourg
Paul ZENNERS, (+352) 247-74126
mobile: (+352) 621 409 141
E-mail: paul.zenners@eco.etat.lu