Nieuw GSMA-onderzoek beschrijft veranderende economie van digitaal stelsel

(Graphic: Business Wire)

BRUSSELS--()--De GSMA heeft vandaag een nieuw rapport gepubliceerd, dat de structuur, economische stimulansen en financiële prestaties van de wereldwijde interneteconomie en haar segmenten onderzoekt. The Internet Value Chain, dat A.T. Kearney voor de GSMA opstelde, gaat na hoe het internet zich heeft ontwikkeld, wat de impact is op mobielenetwerkexploitanten en hoe marktposities van grote spelers zijn verschoven. Het onderzoek biedt een feitelijke basis die netwerkexploitanten, beleidsmakers en belanghebbenden kunnen gebruiken om de kansen, concurrentiedynamiek en algehele gezondheid van de interneteconomie te beoordelen.

“Iedere dag gaan meer dan 600 duizend mensen voor het eerst online, dankzij een onderling zeer afhankelijk stelsel van bedrijven, zoals mobielenetwerkexploitanten”, zei John Giusti, hoofd van de afdeling voor regelgeving van de GSMA. “Dit onderzoek levert een rijkdom aan inzichten op over de evolutie van het internet en de bedrijven die het stimuleren.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.