STELVIO wijst op blijvende voordelen voor emfyseempatiënten na eenjarige behandeling met Pulmonx’ Zephyr Endobronchial Valves

SAN FRANCISCO--()--Pulmonx Corporation, leider in interventionele longgeneeskunde, heeft vandaag positieve resultaten na één jaar van het onderzoek STELVIO onthult. STELVIO is het eerste gerandomiseerde onderzoek naar de Zephyr® Endobronchial Valve (EBV) bij de behandeling van patiënten die lijden aan ernstig longemfyseem, die door midden van het Chartis® Systeem zijn geselecteerd. Patiënten die waren behandeld met EBV vertoonden na een jaar duurzame verbeteringen in longfunctie, bewegingscapaciteit en kwaliteit van leven. De resultaten zijn gepresenteerde op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Thoracic Society (ATS) door hoofdauteur Karin Klooster (PhD) van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Van de met EBV behandelde patiënten die een jaar lang meewerkten aan STELVIO vertoonde 65 procent na twaalf maanden betekenisvolle verbetering van de longfunctie, tegen 72 procent na zes maanden. Parallel daaraan liet 75 procent na twaalf maanden een klinisch betekenisvolle verbetering in de gelopen afstand bij de 6-minuten-wandeltest, tegen 77 procent na zes maanden. De verbetering van de longfunctie nam met 17 procent toe en de afstand in de 6-minuten-wandeltest nam toe met 61 meter. Geen enkele late pneumothorax kwam voor.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chronic Communications
Michelle McAdam
(949) 545-6654 or (310) 902-1274
michelle@chronic-comm.com

Contacts

Chronic Communications
Michelle McAdam
(949) 545-6654 or (310) 902-1274
michelle@chronic-comm.com