Egy ez idáig meg nem nevezett fényképész új, fekete-fehér, modern stílusú fotónyomat-gyűjteménye az 1920-as évekből már elérhető a TheLostNegatives.com weboldalon

Mintegy száz éve eltűnt ritka képek kerültek elő: ikonikus fotók az amerikai Vadnyugatról

LOS ANGELES, Kalifornia állam, USA--()--Nemrégiben az amerikai Vadnyugatot, annak erőteljes és ugyanakkor idilli szépségű tájait meglepően modern módon ábrázoló, ritka fotónyomat-gyűjtemény került napvilágra. A TheLostNegatives.com weboldalon már megrendelhető a vitathatatlanul tehetséges, de egyelőre nem azonosított fényképész által készített képekből összeállított különleges, exkluzív kollekció, és hamarosan megjelenik egy korlátozott számban készülő, exkluzív különkiadás is a nyomatokból.

Ezek közül a rendkívül erőteljes érzelmeket kifejező fotónyomatok közül jó néhány most kerül először forgalomba.

A kollódiumos üvegnegatív eljárással készült fotónyomatok, amelyek egy 90 éves faládából kerültek elő, a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban található különféle helyszíneket mutatnak be: az El Capitan sziklát, a Bridalveil Falls-t (Menyasszonyifátyol-zuhatag) a Vernal Falls-t (Vernal-vízesés) stb.) Amerika egyik legcsodálatosabb nemzeti kincse, a Yosemite Nemzeti Park egyértelműen kulcsfontosságú téma volt a képeket készítő fényképész számára.

A The Lost Negatives társalapítója, John Norsigian szerint "a gyűjteményt különlegesen érdekessé teszi az a hozzáértés, amellyel a művész megörökítette Kalifornia lélegzetelállítóan gyönyörű tájait, hihetetlen ráérzéssel választva ki azt a látószöget, amely tökéletes kompozícióvá varázsolta a képet. A Kalifornia történelmi nevezetességeiről készült majd 100 éves negatívok az amerikai történelem relikviáinak számítanak. Tudjuk, hogy a képek készítője egy Korona View kamerát használt, és a fotográfia a szakmája volt - minden egyes 6,5 x 8,5 hüvelykes (kb. 16 x 21 cm) üvegnegatívot külön borítékba helyezett, és részletes fényképészeti jegyzeteket mellékelt hozzájuk."

A nem túl nagyszámú, különleges üvegnegatívok több mint 90 évig rejtőzködtek egy faládában, amelyet Kaliforniában, Fresno városában egy garázsvásáron vett meg egy helyi szobafestő.

"Ennek a fényképésznek hihetetlen érzéke volt az amerikai Vadnyugat magasztos szépségének megörökítéséhez - a képein Kalifornia ikonikus természeti kincsei láthatók eredeti, érintetlen állapotukban" - tette hozzá Norsigian. "A művész szakértelmének és gondos eljárásának köszönhetően megdöbbentő érzelmi hőfokú, epikus erejű, csodálatos képek maradtak ránk a végtelen vadnyugati horizontról és vadregényes tájakról."

A lakberendezők, lakástulajdonosok és szállodák számára a fotónyomatok ideális háttérképként használhatók, és csemegének számítanak a műkereskedők/műgyűjtők vagy az ízléses, exkluzív művészeti alkotások iránt érdeklődő magánszemélyek számára.

A nyomatok különféle méretekben, keretekben és stílusokban állnak rendelkezésre, és tetszés szerint csoportosíthatók

A fotónyomatok számos méretben, különféle stílusú keretekben, fényes vagy matt kivitelben vásárolhatók meg. Rendelkezésre áll egy különleges, gyűjtőknek szánt, korlátozott számú, kézzel számozott nyomatot tartalmazó különkiadás is.

Nemzetközi megrendeléseket is teljesítünk.

További információk

TheLostNegatives.com, Twitter @Lost_Negatives, Instagram.com/TheLostNegatives és Facebook.com/TheLostNegatives.

Videó: https://www.hightail.com/download/ZWJYUWVuT2JvQUpvSWNUQw

Médiumokban való közléssel kapcsolatos kéréseket írásban várunk a következő címre: Karen@360degreespr.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
TheLostNegatives.com:
Karen Parziale/Jill Cohen, 201-927-8536
karen@360degreespr.com

Release Summary

New Collection of Black and White Photographic Prints From a Currently Unnamed Modernist Photographer from the 1920’s Now Available at TheLostNegatives.com

Contacts

Kapcsolat:
TheLostNegatives.com:
Karen Parziale/Jill Cohen, 201-927-8536
karen@360degreespr.com