Bitstamp eerste bitcoin-beurs met nationale licentie; lanceert bitcoin-euro-handel

LUXEMBURG--()--Bitstamp heeft vandaag bekendgemaakt dat het van Luxemburg een vergunning heeft gekregen voor een volledig gereguleerde betalingsinstelling. De licentie is ondertekend door de Luxemburgse minister van financiën Pierre Gramegna. Bitstamp wordt de eerste officiële FX-beurs voor bitcoins in Europa en zal vanaf 1 juli, wanneer het nieuwe hoofdkantoor in Luxemburg opent, volledig operationeel zijn.

De goedkeuring is het resultaat van een rigoureus, twee jaar durend aanvraagproces bij de Luxemburgse financiële toezichthouder, de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF). De procedure bestond onder meer uit veiligheidsbeoordelingen en een audit door Ernst & Young. De vergunning voor Bitstamp is geldig in de 28 lidstaten van de Europese Unie, waardoor alle Europese klanten toegang hebben tot een robuust, veilig platform voor handel in bitcoins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

for Bitstamp or Pantera
Nell Frabotta
Pantera@thehatchagency.com
or
Luxembourg
nathalie.dondelinger@moreattitude.com

Contacts

for Bitstamp or Pantera
Nell Frabotta
Pantera@thehatchagency.com
or
Luxembourg
nathalie.dondelinger@moreattitude.com