DIMENSION DATA EN CISCO BESCHERMEN NEUSHOORNS DOOR MENSEN TE VOLGEN

De bedrijven gebruiken technologie om mensen die wildreservaten illegaal binnenkomen tegen te houden

BARNEVELD, Nederland--()--Het in Zuid-Afrika gevestigde technologiebedrijf Dimension Data en netwerkspecialist Cisco hebben een nieuw initiatief opgezet met als doel het aantal neushoorns dat gestroopt wordt in Zuid-Afrika drastisch terug te dringen. De twee bedrijven installeerden geavanceerde technologie in een privaat wildreservaat grenzend aan het wereldberoemde Kruger National Park. Hiermee zijn individuen te monitoren en te volgen van het moment dat ze door de poorten van het reservaat gaan totdat het moment dat ze het park weer verlaten.

Met het initiatief willen de bedrijven proactief ingrijpen en mensen tegenhouden die het reservaat illegaal binnenkomen – bijvoorbeeld doordat ze omheiningen kapotmaken, gedropt worden door helikopters of gewoonweg via de toegangspoort naar binnen rijden.

Na verloop van tijd wordt de technologie ook toegepast in andere reservaten in Zuid-Afrika, Afrika en meer plekken in de wereld om niet alleen neushoorns maar ook andere bedreigde diersoorten te beschermen. Denk aan olifanten, leeuwen, schubdieren, tijgers in India en Azië, en zelfs roggen in de oceaan.

Uit het 2015-rapport van het Zuid-Afrikaanse ministerie van milieuzaken blijkt dat alleen al in 2014 maar liefst 1.215 neushoorns door stropers werden gedood. Dat komt neer op drie neushoorns per dag. Als deze ontwikkeling zich in hetzelfde tempo voortzet, sterven er in 2018 meer neushoorns dan dat er geboren worden, en is de neushoorn in Zuid-Afrika in 2025 uitgestorven.

Bruce Watson, directielid van Dimension Data: “Elke dag gaan er honderden mensen reservaten in en uit, zoals personeel, leveranciers, aannemers, beveiligingsmedewerkers en toeristen. Menselijke activiteit wordt in deze omgevingen niet gemonitord, omdat het reservaat meestal een afgelegen locatie is met een minimale IT-infrastructuur en toegangscontrole, handmatige security-processen en zeer beperkte communicatie. Met onze Connected Conservation-technologie is het niet nodig de dieren aan te raken of te verdoven om sensoren in hun hoorns of een chip onder hun huid te plaatsen. Dit kan veel stress en risico’s veroorzaken. Een aantal neushoorns is daardoor al gestorven of blind geworden, zodat ze geëuthanaseerd moesten worden.”

In de eerste fase werkte Dimension Data nauw samen met Cisco om informatie te verzamelen bij de reservaat-rangers en beveiligingsmedewerkers, uit technologie en bij de controlcenterteams. De eerste stap daarbij was het creëren van een zwaarbeveiligd Reserve Area Network (RAN) en het installeren van wifi-hotspots rondom de belangrijkste punten. Deze stap is inmiddels afgerond. De tweede fase van het Connected Conservation-project omvat CCTV, drones met infraroodcamera’s, warmtebeelden, voertuigvolgsensoren en seismische sensoren op een zeer veilig en slim netwerk. Dimension Data heeft ook de RAN’s geïnstalleerd dat gebruik maakt van technologie van Cisco, wat een van de eerste installaties van dit type ter wereld is.

Chris Dedicoat, executive vicepresident Worldwide Sales bij Cisco: “In Zuid-Afrika is op dit moment ongeveer zeventig procent van de resterende neushoorns ter wereld gevestigd. Het merendeel daarvan bevindt zich in het Kruger National Park, wat de aanleiding was om daar de Connected Conservation-pilot te starten. In nauwe samenwerking met Dimension Data onderzochten en bouwden de teams een zeer veilige, digitale oplossing. Deze oplossing biedt neushoornbeschermers de waardevolle inzichten, transparantie en zichtbaarheid die ze nodig hebben om goed geïnformeerde beslissingen tegen stropers te nemen.”

Meer informatie over Connected Conservation is hier te vinden.
Interviews over Connected Conservation zijn hier te vinden.

####

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op http://thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via http://m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: http://ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.

Over Dimension Data
Dimension Data maakt gebruik van de transformerende kracht van technologie om organisaties te helpen grootse dingen te bereiken in dit digitale tijdperk. Als lid van de NTT Group richt het bedrijf zich op digitale infrastructuur, de hybride cloud, de werkplek van de toekomst, cybersecurity en het netwerk als het platform. Met een omzet van 7,5 miljard dollar en kantoren in 58 landen levert Dimension Data diensten waar zijn klanten zich ook bevinden, in elk stadium van hun technology journey. Accelerate your ambition. Ga naar www.dimensiondata.com/nl.

Geen persberichten meer ontvangen of voorkeuren wijzigen? Klik hier.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker, T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl

Contacts

Dimension Data Nederland
Erik Bakker, T: 0342 402 546
E: erik.bakker@dimensiondata.com
of
LVTPR
Michael Ros / Kirsten Meij
T: 030 65 65 070
E: dimensiondata@lvtpr.nl