Uit nieuwe studie blijkt dat herbruikbare plastic verpakkingen van IFCO 31% minder CO2 -uitstoot genereren in vergelijking met kartonnen dozen

Verzending van verse producten in herbruikbare plastic verpakkingen vermindert impact op milieu in alle belangrijke categorieën

PULLACH, Duitsland--()--IFCO heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een nieuwe peer-reviewed levenscyclusanalyse (LCA)-studie waarbij herbruikbare plastic verpakkingen (RPC's) en golfkartonnen verpakkingen gebruikt voor het verpakken en vervoeren van verse producten van boerderijen naar retaillocaties vergeleken werden. De resultaten laten zien dat RPC's milieuvriendelijker zijn dan golfkartonnen dozen in zeven belangrijke categorieën. De studie concludeert dat, voor dezelfde productzendingen, RPC's:

  • 31% minder CO2-uitstoot produceren
  • 85% minder vast afval produceren
  • 65% minder water verbruiken
  • 34% minder energie vereisen
  • Voor aanzienlijk minder milieuvervuiling zorgen (72% minder eutrofiëring, 51% minder aantasting van de ozonlaag en 48% minder verzuring)
  • 6% minder fytochemische smog produceren, maar de verschillen waren niet groot genoeg om een sluitende vergelijking te maken

“IFCO heeft een sterke verbintenis tot het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties,” aldus Wolfgang Orgeldinger, CEO van IFCO. “Deze resultaten tonen duidelijk aan dat RPC's de intelligente keuze van telers, retailers en voedingsverwerkers zijn die ons doel delen van een ecologisch duurzaam voedselproductiesysteem.”

De LCA-studie werd uitgevoerd door Franklin Associates (Franklin), een landelijk erkend adviesbureau voor levenscyclusbeoordeling en vast afvalbeheer, in overeenstemming met de ISO-normen 14040 en 14044. Franklin bekeek de duurzame eigenschappen van RPC's, kant-en-klare golfkartonnen vezelverpakkingen (DRC's) en niet-kant-en-klare golfkartonnen vezelverpakkingen (NDC's) gebruikt voor het verpakken, het vervoeren en het uitstallen van verse producten. De resultaten werden intercollegiaal getoetst door verpakkings- en LCA-deskundigen aan de School of Packaging van de Michigan State University en de Universiteit van Michigan.

Tijdens de studie beoordeelde Franklin de milieuprestatiefactoren voor RPC's, DRC's en NDC's tijdens het gebruik met een gevarieerd monster van verse groenten en fruit. De studie evalueerde de gehele levenscyclus van elk verpakkingssysteem, van de winning van de grondstoffen tot verwijdering na gebruik.

The studie concludeerde: “Voor zeven van de acht onderzochte milieu-indicatoren (vraag naar energie, potentieel voor klimaatopwarming, aantasting van de ozonlaag, waterverbruik, verzuring, eutrofiëring, afvalgeneratie), bieden de RPC's van IFCO, zoals gedefinieerd door deze analyse, grotere milieubesparingen voor het leveren van producten in Noord Amerika dan het gebruik van golfkartonnen vezelverpakkingen voor deze producten.”

“IFCO evalueert haar duurzaamheidsprestaties op permanente basis, zodat onze klanten en hun consumenten het vertrouwen kunnen hebben dat de IFCO RPC's de beste keuze zijn als het gaat om het behoud van onze planeet voor toekomstige generaties door middel van verantwoorde zakelijke praktijken,” concludeerde dhr. Orgeldinger.

Klik hier om de studie te lezen: https://www.ifco.com/na/en/responsibility

Over IFCO

IFCO is de toonaangevende internationale leverancier van herbruikbare verpakkingsoplossingen en exploiteert een pool van meer dan 225 miljoen herbruikbare plastic verpakkingen (RPC's) in 37 landen. De herbruikbare plastic verpakkingen van IFCO worden hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoeren van verse producten van de producenten naar vooraanstaande levensmiddelenwinkels wereldwijd. De oplossingen van IFCO helpen retailers en producenten hun kosten te verlagen en verkopen te verhogen door optimalisatie van de efficiëntie, de bescherming van de producten, de duurzaamheid en de veiligheid binnen de volledige leveringsketen. IFCO maakt deel uit van de bedrijvenfamilie Brambles. Ga voor meer informatie naar www.ifco.com.

Over Brambles

Brambles Limited (ASX:BXB) is een supply chain logistiekonderneming die voornamelijk actief is onder de merknamen CHEP en IFCO. Brambles helpt klanten bij het verbeteren van hun prestaties door hen te helpen hun goederen efficiënter, duurzamer en veiliger te transporteren door de volledige leveringsketen. De primaire activiteit van de groep is het leveren van herbruikbare verpakkingen voor stukgoederen, zoals pallets, kratten en containers voor gedeeld gebruik door meerdere deelnemers binnen de leveringsketen, in een model dat wordt aangeduid als 'pooling'. Brambles levert hoofdzakelijk aan klanten in de sectoren snel omgezette consumentengoederen (zoals droge etenswaren, levensmiddelen en fruit, en producten voor gezondheid en persoonlijke hygiëne), verse groenten en fruit, dranken, retail en algemene fabricage, en telt veel van de bekendste internationale merken onder haar klanten. De groep ontplooit daarnaast specialistische containerlogistiekactiviteiten in de automobiel-, de lucht- en ruimtevaart- en de olie- en gassector. Het hoofdkantoor van Brambles bevindt zich in Sydney, Australië, maar het bedrijf is actief in meer dan 60 landen, hoofdzakelijk in Noord-Amerika en West-Europa. Brambles heeft meer dan 14.000 mensen in dienst en is eigenaar van meer dan 500 miljoen pallets, kratten en containers binnen een netwerk van circa 850 servicecentra. Voor meer informatie kunt u terecht op www.brambles.com.

Over Franklin Associates

Franklin Associates heeft adviesdiensten voor levenscyclus- en vast afvalbeheer geleverd sinds het in 1974 werd opgericht door William E. Franklin en Marjorie A. Franklin. We hebben deze diensten sinds die tijd geboden aan klanten in de publieke en private sector. De professionele medewerkers van Franklin Associates bestaan uit ingenieurs en natuurkundige wetenschappers. In 2003 werden we Franklin Associates, een divisie van ERG (Eastern Research Group). Deze vereniging zorgde voor flink wat synergie tussen de twee bedrijven, die al vele jaren hadden samengewerkt. Wij zijn trots op het bieden van objectieve, goed gedocumenteerde resultaten en advies aan onze klanten. De vele klanten die in de loop van de jaren herhaaldelijk van onze diensten gebruik hebben gemaakt zijn het bewijs van onze integriteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IFCO
Hillary Femal
VP - Global Marketing
T: + 1 813 463 4124
F: + 1 813 286 2070
M: + 1 813 992 1470
Hillary.Femal@ifco.com
of
DSM Strategic Communications
Sean McBride, 202 309 3050
smcbride@dsmstrategic.com

Contacts

IFCO
Hillary Femal
VP - Global Marketing
T: + 1 813 463 4124
F: + 1 813 286 2070
M: + 1 813 992 1470
Hillary.Femal@ifco.com
of
DSM Strategic Communications
Sean McBride, 202 309 3050
smcbride@dsmstrategic.com