A Toranomon Hills globális üzleti központtá válik

A Mori Building három, 2020-ra, illetve azt követően megvalósuló fejlesztési projektet mutatott be

Overview of Toranomon Hills (Graphic: Business Wire)

TOKIÓ--()--Japán egyik vezető városfejlesztő cége, a Mori Building ma bejelentette, hogy három nagy volumenű városfejlesztési projektet valósít meg, amelyek keretében a már üzemelő Toranomon Hills torony köré három újabb felhőkarcolót épít. A tervezett átalakítások és új fejlesztések eredményeként a terület olyan globális vonzerejű, pezsgő üzleti központtá válik, ahol szívesen telepednek majd meg a vállalkozások, és ahová szerte a világról szívesen költöznek vagy járnak dolgozni és szórakozni az emberek.

A Toranomon negyed felgyorsuló átalakulása

Az elkövetkezendő években a Mori Building három vegyes célú felhasználásra szánt felhőkarcolót épít fel a 2014 júniusában megnyitott, már működő Toranomon Hills torony köré. Az új épületek (még nem végleges) neve Toranomon Hills Business Tower, Toranomon Hills Residential Tower és Toranomon Hills Station Tower lesz.

A projektek megvalósításának eredményeként a Toranomon Hills városnegyed teljes területe a négy Toranomon Hills torony alapterületét, az új közlekedési csomópontok és állomások, valamint az utak területét és a zöldterületeket is beleszámítva eléri majd a mintegy 7,5 hektárt. Az új épületek alapterülete összesen, ideértve mintegy 300000 m2-nyi irodát és 26000 m2-nyi kiskereskedelmi célú hasznosításra szánt területet, körülbelül 800000 m2 lesz, amely nagyjából a Roppongi Hills központ területének felel meg. A negyedben létrehoznak egy új, a Hibiya vonalhoz tartozó metróállomást is, és egy új Bus Rapid Transit (BRT) (metró- vagy a villamoshálózatot helyettesítő speciális, gyors autóbuszjáratok) állomást, amely Tokió központjához és a Tokiói-öböl körüli területekhez biztosítja majd az összeköttetést.

A Mori Building Toranomon negyed átalakítására irányuló fejlesztései már eddig is számos kézzel fogható előnyt biztosítottak a városrész számára, amelynek fejlődése az új projektek következtében minden bizonnyal fel fog gyorsulni. A Toranomon Hills torony megnyitása óta az ingatlanárak mintegy 34,4 százalékkal nőttek, és a Toranomon állomást igénybe vevő utasok száma is 7 százalékkal emelkedett. A Toranomon Hills épületegyüttes fejlesztési projekt során kialakítandó irodáiba beköltöző munkavállalókkal várhatóan megduplázódik az itt dolgozók száma, és eléri a 30000-et. Ugyanakkor a Mori Building és más fejlesztők által a Toranomon városrészben megvalósított projektek nyomán az előrejelzések szerint az elkövetkezendő 10 évben több új irodaterület válik elérhetővé, mint amennyi az előző 30 évben összesen.

A Toranomon Residential Towerben kialakítandó mintegy 600 lakásba beköltöző új bérlőkkel a negyed lakosainak száma is emelkedni fog. A projekt keretében kiterjedt zöldterületeket is létrehoznak majd, miáltal a városrészben a teljes zöldterület 6000 m2-ről 15000 m2-re nő. Az újonnan kialakítandó zöldterületek összekapcsolják a Toranomon Hills városrészt az azzal szomszédos Mt. Atago hegy lejtőivel és az Atago Green Hills negyeddel, felfrissülésre lehetőséget kínáló, a természetes környezet megőrzését biztosító zöld szigetet alkotva.

"A városnak és lakosainak folyamatosan fejlődnie kell ahhoz, hogy a terület olyan vonzó célponttá váljon, ahová szívesen látogatnak el a kreatív szakmák képviselői, és ahol szívesen létesítenek telephelyet a külföldi vállalkozások" - magyarázta Shingo Tsuji, a Mori Building vezérigazgatója. "Hiszünk abban, hogy a Toranomon Hills negyed továbbra is elősegíti azokat a gazdasági, kulturális és környezeti változásokat, amelyek révén a terület nemzetközi üzleti központtá válhat, és így Tokió egészében is pezsgőbb lesz az üzleti élet és erősebb a gazdaság."

Az integrált, vegyes használati célú toronyépületek és az új állomások új 'kaput' nyitnak Tokióba

A Mori Building egy olyan strukturált, többszintes, harmonikus egészet alkotó épületegyüttest szeretne létrehozni, amelynek szerves részét képezik a különféle közlekedési és szállítási módozatok, és amely új kaput nyitva Tokióba hozzájárul ahhoz, hogy a város nemzetközi üzleti központtá váljon.

"Mi hiszünk abban, hogy az embereknek hatalmában áll megváltoztatni a városukat. Cégünk "Függőleges kertek városa" elnevezésű egyedi várostervezési koncepciójának alkalmazásával, amely az infrastrukturális hatékonyság növelése érdekében biztosítja az ultramagas építmények és földfelszín alatti szintek kihasználását és a különböző városi funkciók integrálását, arra törekszünk, hogy Toranomon Hills-t olyan városrésszé alakítsuk át, amely nem pusztán üzleti központ, hanem az itt élő vagy dolgozó, rendkívül eltérő hátterű, különböző kultúrákból érkező egyének jól működő közössége" - fejtette ki Shingo Tsuji.

A Toranomon Hills Business Towerben 2019-re összesen mintegy 94000 m2 alapterületűi iroda áll majd rendelkezésre. A 36 emeletes toronyépületben helyet kap egy Innovációs Központ, amely irodákat, tárgyalóhelyiségeket és előadótermeket biztosít a kockázatitőke-befektetők és a piacvezető cégek új üzleti tevékenységek kialakításával foglalkozó egységei számára. Az építmények külsejének tervezésével a Mori a világszínvonalat képviselő munkáiról ismert német építészt, Christoph Ingenhovent bízta meg, az épületekben működő kereskedelmi létesítmények terveinek elkészítésére pedig Japán egyik vezető belsőépítészét, Masamichi Katayamát kérte fel.

A toronyépületben kap helyet a Tokió központját, a Tókiói-öböl területét és a 2020-as tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékok különböző helyszíneit Toranomon Hills-zel összekapcsoló új BRT állomás is, továbbá a repülőtéri mikrobuszjárat egy új végállomása, amely a Toranomon negyed és Tokió nemzetközi repülőterei közt biztosítja az összeköttetést. A BRT óránként mintegy 3000 utas szállítására alkalmas, és várhatóan fontos közlekedési módozat lesz az olimpiai játékok idején, amikor a nemzetközi sportolók és a nézők különböző helyszínekre való gyors eljuttatására lesz szükség.

A Toranomon Hills Residential Towerben 600 prémiumkategóriás lakást alakítanak ki 2019-re, és így a Toranomon Hills épületegyüttesben található lakások száma mintegy 800-ra nő. A hosszabb távra lakhatási lehetőséget kereső külföldi látogatók igényeinek kielégítése érdekében az 56 emeletes toronyépületben egyaránt megtalálhatók lesznek nagyméretű lakóegységek és teljes körű ellátást biztosító, európai stílusú fürdőszobával rendelkező apartmanok, fürdő és fitneszközpont, gyermekfelügyeletet kínáló létesítmények és 24 órás, kétnyelvű portaszolgálat. A lakberendezési terveket a Grand Hyatt Tokyo és az Andaz Tokyo belső tereit is tervező New York-i lakberendező, Tony Chi készíti. A toronyépület külső megjelenését Christoph Ingenhoven tervei alapján alakítják ki, aki egyben azért is felelős, hogy a szomszédos Toranomon Hills Business Tower és a már meglévő Toranomon Hills torony látképe harmonizáljon egymással és az épületegyüttes többi tagjának külsejével.

A Toranomon Hills Station Tower rendkívül egyedi és különleges, a Mori és az Urban Renaissance Agency együttműködésével épített többfunkciós épület lesz: a Mori által épített felhőkarcolóban alakítja majd ki az Urban Renaissance Agency az új metróállomást. A Hybiya vonalhoz tartozó új metróállomás a tervek szerint részlegesen 2020-ban kezdi meg az utasok szállítását. Az épület része lesz ugyanakkor egy nyitott, növényekkel beültetett emelt terasz is, amely a torony és az épületkomplexum többi tagja közti összeköttetést biztosítja a már meglévő Toranomon Hills-en keresztül. A Mori Building jellegzetes, integrált fejlesztési stílusának megfelelően az épületeket nyugalmat árasztó, zöld növényekkel beültetett területek kapcsolják össze, amelyeken áthaladva a negyedbe látogatók, illetve az ott dolgozók és lakók könnyen megközelíthetik az egyes épületeket, vagy eljuthatnak a város más részeibe. A projektterveket az OMA egyik igazgatója, Shohei Shigematsu készíti az OMA alapító igazgatójával, Rem Koolhaas-szal együttműködve. A Toranomon Hills Station Tower részletes terveinek véglegesítése még folyamatban van, de az ütemterv szerint a toronyépület 2022-ben nyitja majd meg kapuit.

A Toranomon Hills a szárazföldi közlekedés eszközökkel is jól megközelíthető lesz: a negyed útjai zökkenőmentes csatlakozást biztosítanak a 2. sz. körgyűrűhöz, amely a Shimbashi és Toyosu közti kulcsfontosságú főútvonal lesz majd, amikor 2020-ban megépül az utolsó szakasza, és biztosítja a negyed közvetlen összeköttetését Tokió gyorsan fejlődő öböl menti területeivel.

A hosszú távú tervek szerint a Mori Building a három központi toronyépület megépítésére irányuló projekttel együtt összesen tíz jelentős fejlesztési projektet hajt majd végre a Toranomon városrészben és az azt körülvevő területeken.

További információk és letölthető képek/videó az alábbi internetes címen érhetők el:
www.mori.co.jp/dl/image.zip
www.mori.co.jp/dl/video.zip

Kérjük, tekintse meg a hivatalos videót a youtube-on:
https://www.youtube.com/watch?v=SuzeIhU47Yc

Amit a Mori Buildingről tudni kell…

A tokiói székhelyű Mori Building Co., Ltd., innovatív városfejlesztési koncepciókat dolgoz ki Japánban és Ázsia más országaiban található városok számára. Japán egyik vezető várositáj-tervező és városfejlesztő cégeként a Mori Building városfejlesztési projekteket tervez és hajt végre, továbbá ingatlan-bérbeadási, -működtetési és -tanácsadási tevékenységet végez, melynek keretében szabadidőközpontok és irodák működtetési feladatait vállalja fel, illetve prémiumkategóriás lakásokat biztosít ügyfeleinek. A cég által megvalósított projektek közé tartozik például a Roppongi Hills épületkomplexum létrehozása Tokióban, valamint a Shanghai World Financial Center kivitelezése. A Mori Building 1959-ben kezdte meg működését. Kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.mori.co.jp/en.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Médiakapcsolatok:
Weber Shandwick
Rutsuko Nakajima / Masashi Nonaka, +81-90-9006-2769 / +81-80-1037-7879
moribldg@webershandwick.com

Contacts

Médiakapcsolatok:
Weber Shandwick
Rutsuko Nakajima / Masashi Nonaka, +81-90-9006-2769 / +81-80-1037-7879
moribldg@webershandwick.com