Glatfelter kondigt prijsstijging van 5% voor filterpapier voor drank en voedsel aan

GERNSBACH, Duitsland--()--Glatfelter, een internationale toeleverancier van specialistisch papier en materialen op vezelbasis, heeft vandaag bekendgemaakt dat de prijzen voor zijn drankfilterpapier per direct met vijf procent stijgen. De prijsverhoging is het gevolg van hogere kosten voor ruwe materialen.

Martin Rapp, topman van Glatfelters tak Composite Fibers, zei: “Vooral de kosten voor lange en natuurlijke specialistische vezels, die nodig zijn voor de productie van onze filterpapieren, zijn in de afgelopen paar maanden aanzienlijk gestegen. De internationale vraag naar deze specialistische vezels is aantoonbaar gestegen, als gevolg van een verschuiving in de eisen van de consument in de drankindustrie en nieuwe technische toepassingen die worden aangejaagd door de populariteit van duurzame producten. De gegroeide vraag houdt negatief verband met wil onder landbouwers om commerciële gewassen te verbouwen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Glatfelter
CFBU:
Martin Rapp
Martin.Rapp@glatfelter.com
or
Dr. Mattis Gosmann
Mattis.Gosmann@glatfelter.com

Contacts

Glatfelter
CFBU:
Martin Rapp
Martin.Rapp@glatfelter.com
or
Dr. Mattis Gosmann
Mattis.Gosmann@glatfelter.com