Internationale enquête legt kloof tussen waarden organisaties en werknemers bloot

ZURICH--()--Het bewijs dat optimale prestaties het resultaat zijn van een overeenkomst tussen de persoonlijke waarden van een leidinggevende en de cultuur binnen een organisatie, is groeiende. Toch hebben weinig leidinggevenden of organisaties de benodigde wijzigingen doorgevoerd om te profiteren van deze synergie. Dat blijkt uit een enquête onder ervaren leidinggevenden, die is uitgevoerd door het toonaangevende wervings- en talentadvieskantoor Egon Zehnder.

Voor het onderzoek ‘What Makes You Thrive’ beantwoordden 1275 leidinggevenden uit verschillende delen van de wereld vragen met betrekking tot hun persoonlijke drijfveren en professionele ontwikkeling. “Over een aantal belangrijke zaken laten organisaties en hun leiders na te communiceren”, zei Andrew Roscoe, hoofd van Egon Zehnders praktijk voor leiderschapstests en -ontwikkeling en co-auteur van de publicatie. “Als bedrijven en hun leidinggevenden samenwerken om persoonlijke waarden overeen te laten komen met carrièretrajecten, ontstaat het potentieel om voldoening uit werk, personeelsbehoud en prestaties te verhogen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Egon Zehnder
Hilary Crnkovich, +1-312-260-8978
Head of Global Communications and Marketing
hilary.crnkovich@egonzehnder.com

Contacts

Egon Zehnder
Hilary Crnkovich, +1-312-260-8978
Head of Global Communications and Marketing
hilary.crnkovich@egonzehnder.com