Hilton Worldwide maakt intentie bekend tot spin-off van vastgoed- en timeshare-activiteiten

  • Resultaat is drie volledig actieve pure-play ondernemingen
  • Intentie is de REIT-status te selecteren voor de nieuw te vormen vastgoedonderneming, waardoor het een van de grootste en meest geografisch gespreide beursgenoteerde REIT's in het verblijfsegment wordt
  • Nieuw te vormen timeshare-onderneming behoudt exclusieve langdurige affiliatie met Hilton Worldwide
  • Bedrijfsmodel van Hilton Worldwide wordt vereenvoudigd en toegespitst op kapitaalefficiënte kernactiviteiten

MCLEAN, Virginia--()--Hilton Worldwide (NYSE:HLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf van plan is het rendement op de lange termijn voor de aandeelhouders te versterken door een spin-off van de vastgoedactiviteiten in een beursgenoteerd Real Estate Investment Trust (REIT) en een spin-off van de timeshare-activiteiten, Hilton Grand Vacations (HGV), in een afzonderlijke beursgenoteerde onderneming.

“De vandaag aangekondigde transacties resulteren in drie pure-play ondernemingen. Hierdoor kunnen gespecialiseerde managementteams hun respectieve bedrijfsonderdelen volledig ontplooien, waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van zowel organische als inorganische groeimogelijkheden, en efficiënt geprofiteerd van de mogelijkheden van de kapitaalmarkt en belastingvoordelen,” aldus Christopher J. Nassetta, president en CEO van Hilton Worldwide. “Het is onze intentie voor elk van de drie ondernemingen de juiste leiding, strategie en kapitaalstructuur op te zetten om verder succes te waarborgen.”

Aanvullende details betreffende de transactie

Hilton Worldwide heeft een schriftelijk oordeel ontvangen van de Internal Revenue Service betreffende bepaalde zaken die relevant zijn voor de belastingvrije status van de spin-offs. Deze transacties worden voltrokken voor middel van distributie van de aandelen van de nieuwe entiteiten onder bestaande aandeelhouders van Hilton Worldwide. Het is de intentie de vereiste registratieverklaringen in het tweede kwartaal in te dienen bij de Securities and Exchange Commission (SEC) en beide spin-offs te voltooien voor het einde van het jaar.

Hilton Worldwide heeft de intentie de REIT-status te kiezen voor de nieuw te vormen vastgoedonderneming, waarin circa 70 percelen en 35.000 kamers worden ondergebracht. Hierdoor ontstaat een van de grootste en meest geografisch gespreide beursgenoteerde REIT's in het verblijfsegment. De REIT zal beschikken over een hoogwaardig portfolio van bezittingen in het luxe en topsegment, gelegen in stedelijke en congresmarkten die moeilijk te penetreren zijn, prominente resortbestemmingen, bepaalde internationale regio's en strategische locaties in de buurt van luchthavens.

Hilton Worldwide verwacht dat de nieuw te vormen timeshare-onderneming circa 50 clubresorts gaat beheren in de Verenigde Staten en Europa, onder een exclusieve langlopende licentieovereenkomst met Hilton Worldwide voor de marketing en exploitatie van de resorts onder de vlag van Hilton Grand Vacations.

Hilton Worldwide zal meer details met betrekking tot de voorgenomen timeshare- en vastgoedtransacties bekendmaken na het indienen van de vereiste registratieverklaringen bij de SEC, met inbegrip van financiële en andere gegevens. De transacties vinden plaats onder voorbehoud van de uitvoering van overeenkomsten tussen verschillende bedrijfsonderdelen, het beschikbaar komen van adequate financieringsfaciliteiten, de effectiviteit van de registratieverklaringen, de uiteindelijke goedkeuring voor de directieraad van Hilton Worldwide en andere gebruikelijke voorwaarden. De spin-off transacties hoeven niet ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de aandeelhouders. De spin-offs zullen naar verwachting voor het einde van het jaar worden voltooid, maar er kunnen geen garanties worden gegeven met betrekking tot de uiteindelijke timing of het daadwerkelijk plaatsvinden van een of beide spin-offs.

Deutsche Bank Securities Inc. en Goldman, Sachs & Co. treden op als financieel adviseurs van het Bedrijf.

Conference call voor beleggers

Hilton organiseert een conference call gewijd aan de financiële resultaten voor het vierde kwartaal en boekjaar 2015 op 26 februari 2016 om 10.00 uur Eastern Time.

Deelnemers kunnen de live webcast beluisteren door in te loggen op de Hilton Worldwide Investor Relations-website op http://ir.hiltonworldwide.com/events-and-presentations. Binnen 24 uur na het plaatsvinden van de conference call zal een herhaling en transcriptie van de webcast beschikbaar zijn op http://ir.hiltonworldwide.com/financial-reporting/quarterly-results. Deelnemers kunnen de conference call ook rechtstreeks beluisteren door in te bellen op 1-888-317-6003 in de Verenigde Staten of 1-412-317-6061 daarbuiten, onder vermelding van Conference ID 0824669. Deelnemers wordt aangeraden ten minste vijftien minuten voor de vastgestelde begintijd in te bellen of een verbinding te maken met de webcast. Gedurende zeven dagen na de conference call zal het mogelijk zijn telefonisch een herhaling te beluisteren. De herhaling is te beluisteren door te bellen naar 1-877-344-7529 of 1-412-317-0088 onder vermelding van de toegangscode 10079673.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst ('forward-looking statements') in de zin van Section 27A van de Securities Act uit 1933, zoals gewijzigd, en Section 21E van de Securities Exchange Act uit 1934, zoals gewijzigd. Hiertoe behoren, onder andere, uitspraken met betrekking tot de voorgenomen spin-offs, de verwachte voordelen daarvan en andere niet-historische uitspraken. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn te herkennen aan het gebruik van woorden als 'vooruitzicht,' 'geloven,' 'verwachten,' 'potentieel,' 'vervolgen,' 'kunnen,' 'zullen,' 'mogelijk,' 'wellicht,' 'proberen,' 'ramen,' 'voorspellen,' 'intentie,' 'plannen,' 'schatting,' 'anticiperen' of de ontkenning van deze of vergelijkbare uitdrukkingen. Aan dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn diverse risico's en onzekerheden verbonden. Aanvullende factoren die ervoor zouden kunnen zorgen dat de resultaten van Hilton aanzienlijk zouden kunnen afwijken van hetgeen wordt beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn te vinden in de paragraaf 'Part I—Item 1A. Risk Factors' van het jaarrapport op Formulier 10-K voor het fiscaal jaar eindigende op 31 december 2015, ingediend bij de SEC, zoals deze mogelijk van tijd tot tijd worden bijgewerkt door middel documenten die periodiek door Hilton bij de SEC worden ingediend en die toegankelijk zijn via de website van de SEC op www.sec.gov. Er zijn derhalve mogelijk belangrijke factoren die ertoe zouden kunnen leiden dat de daadwerkelijke uitkomsten of resultaten wezenlijk kunnen afwijken van hetgeen wordt uitgedrukt in deze uitspraken. Deze factoren kunnen niet worden beschouwd als uitputtend en dienen te worden gelezen in combinatie met andere waarschuwingen die zijn opgenomen in dit persbericht en in de documenten die door Hilton zijn ingediend bij de SEC. Het bedrijf verplicht zich niet om publiekelijk een uitspraak met betrekking tot de toekomst te actualiseren of te herzien, ongeacht of sprake is van nieuwe informatie, toekomstige ontwikkelingen of andere factoren, tenzij dit wettelijk verplicht is.

Over Hilton Worldwide

Hilton Worldwide (NYSE:HLT) is een vooraanstaand hotelbedrijf, met meer dan 4600 hotels en timesharepercelen in beheer, in franchise, in eigendom en in lease, met meer dan 758.000 kamers verspreid over 100 landen en gebieden. Al 96 jaar zet Hilton Worldwide zich in voor de voortzetting van de traditie om gasten een uitzonderlijke beleving te bieden. Het portfolio van het bedrijf omvat 13 wereldmerken, zoals Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio - A Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Het bedrijf beheert daarnaast een bekroond vasteklantenprogramma, Hilton HHonors®. Hilton HHonors-leden die rechtstreeks boeken via de geprefereerde Hilton-kanalen hebben toegang tot extra's als gratis standaard Wi-Fi, alsmede digitale voorzieningen die exclusief beschikbaar zijn via de toonaangevende Hilton HHonors-app, waarmee HHonors-leden kunnen inchecken, een kamer kunnen uitkiezen en toegang tot hun kamer kunnen krijgen met behulp van een Digital Key. Zie news.hiltonworldwide.com voor meer informatie en volg Hilton Worldwide op Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, LinkedIn en Instagram.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor beleggers
Christian Charnaux
+1 703 883 5205
of
Contactpersoon voor de media
Chris Brooks
+1 703 883 5808

Contacts

Contactpersoon voor beleggers
Christian Charnaux
+1 703 883 5205
of
Contactpersoon voor de media
Chris Brooks
+1 703 883 5808