Servier krijgt positief CHMP-oordeel voor LONSURF tegen uitgezaaide darmkanker

SURESNES, Frankrijk--()--Servier heeft vandaag bekendgemaakt dat het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau een positief oordeel heeft geveld over LONSURF ® (trifluridine/tipiracil) - voorheen bekend als TAS-102- als medicijn voor volwassenen met uitgezaaide darmkanker die eerder zijn behandeld met, of niet in aanmerking komen voor, reeds beschikbare therapieën, waaronder chemotherapieën met fluoropymidine, oxaliplatine en irinotectan of anti-VEGF- en anti-EGFR-stoffen.

“Het positieve oordeel van CHMP over LONSURF markeert onze intrede in het veld van solide tumoren, maar nog belangrijker is dat het een enorme stap voorwaarts is in de behandeling van uitgezaaide darmkanker”, zei Patrick Therasse, directeur en hoofd oncologische ontwikkeling van Servier. “Patiënten met uitgezaaide darmkanker die niet reageren op standaardbehandelingen zijn op dit moment beperkt in hun keuzes. De beschikbaarheid van een oraal in te nemen therapie de algehele overleving zou kunnen verlengen, is belangrijk voor patiënten.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Servier Communication Department
Justine Brodie
Tel: +44 203 808 6474
Email: presse@servier.fr
www.servier.com

Contacts

Servier Communication Department
Justine Brodie
Tel: +44 203 808 6474
Email: presse@servier.fr
www.servier.com