Pályázati felhívás az október 9-e és 13-a közt Isztambulban megrendezésre kerülő 23. Energia Világkongresszuson előadandó értekezés benyújtására

ISZTAMBUL--()--Az első díjat elnyerő pályázó 10000 eurót, a második helyezett 7500 eurót, a harmadik 5000 eurót kap. - Az Energia Világtanács pályázatot hirdet a 2016. évi kongresszusán előadandó tudományos dolgozatok benyújtására. A pályázatok beadásának határideje április 30.

Az Energia Világkongresszuson előadandó prezentációk benyújtására vonatkozó felhívás kiváló lehetőség a globális energetikai közösség fejlesztésére. A beérkező pályázatok közül 20 dolgozatot választanak ki, amelyeket szerzőjük előad majd a különféle témákkal foglalkozó szakmai fórumokon, és amelyeket USB adathordozón is megkap az összes résztvevő.

A legjobb prezentációk szerzői pénzjutalomban részesülnek, 1500 eurótól 10000 euróig; összesen 60000 euró értékben. Az első három helyezett díjazása az alábbi:

Első hely:   10000 euró
Második hely: 7500 euró
Harmadik hely: 5000 euró

A pályázó szerzőktől az alábbi témákról várnak dolgozatokat:

  • Globális energetikai forgatókönyvek

Különféle energetikai szcenáriók felvázolása annak érdekében, hogy képet kapjunk az energiatermelés jövőjéről, és alaposabban megismerjük azokat a kritikus szerepet játszó bizonytalansági tényezőket és feltételeket, amelyek befolyásolhatják a kulcsfontosságú jövőbeli energetikai döntéseket.

  • Globális energiaforrások és technológiák

A különféle erőforrások (szén, olaj, bioenergia, hulladék, tőzeg, geotermikus energia, CCUS (széndioxid-leválasztás, -felhasználás és -tárolás), gáz, uránium és nukleáris energia, vízenergia, tengeri, szél- és napenergia) kiaknázását lehetővé tévő innovatív, az energia hatékony hasznosítását előtérbe helyező technológiák ismertetése, energiatárolás, e-mobilitás.

  • Globális energia trilemma

Annak áttekintése, hogy hogyan működhet együtt a kormányok és a magánszektor a biztonságos jövőbeli energiaellátás elérése érdekében az ún. "energia trilemma" dimenziói (az energiabiztonság, a széndioxid-kibocsátás csökkentése és az energiaárak) közötti egyensúly megteremtéséért folytatott küzdelemben (21. századi energiapolitikai keretek kidolgozása annak értékelése céljából, hogy az egyes energiaforrások, illetve azok hasznosítása (1) milyen lehetőségeket kínál az energiabiztonság szemszögéből; (2) költséghatékony-e; és (3) mennyire környezetbarát).

  • A rugalmas energia-infrastruktúra finanszírozása

A rugalmas energia-infrastruktúra finanszírozására leginkább alkalmas pénzügyi modellek meghatározása, melyek lehetővé teszik az új energiaforrások integrálását az ellátórendszerbe, és kiküszöbölik az időjárás változásából eredő ingadozásokat.

A tudományos kutatásokról szóló dolgozatok beadására vonatkozó további információkért kérjük, kattintson a következő linkre: http://www.wec2016istanbul.org.tr/call-for-papers/.

Az Energia Világkongresszus az ENSZ 21. Klímakonferenciája, a COP21 utáni első globális energetikai konferencia lesz, amely fórumot biztosít az energetikai vezetőknek a fenntartható energiapiac kialakítását célzó együttműködés következő lépéseinek kidolgozására.

Hasan Murat Mercan, az Energia Világkongresszus szervezőbizottságának elnöke a következőket mondta el: "A 23. Energia Világkongresszusig hátralévő kevesebb, mint nyolc hónapban a szervezőbizottság örömmel fogadja a tudósok és szakemberek meglátásait korunk legfontosabb energetikai kérdéseivel kapcsolatban. Az Energia Világkongresszus, amely az energetikai közösség legbefolyásosabb vezetőinek nemzetközi találkozója, értékes lehetőséget kínál a különféle elképzelések megosztására és megvitatására."

A 2016. évi isztambuli kongresszuson előadandó prezentációk benyújtására vonatkozó pályázati felhívásról további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: http://www.wec2016istanbul.org.tr/call-for-papers/

Az Energia Világkongresszus programjára és előadóira vonatkozó további információkért kérjük, kattintson a következő linkre: http://www.wec2016istanbul.org.tr/

Jegyzetek a szerkesztők számára:

Amit az Energia Világtanácsról tudni kell...

Az 1923-ban alapított Energia Világtanács az egyetlen valóban globális és az összes érintettet bevonó, előremutató megoldások kidolgozásának és a fenntartható energiaellátás iránti elköteleződésnek teret adó fórum. 93 nemzeti bizottságot tömörítő, és több mint 3000 tagszervezetet magába foglaló hálózatunkban kormányok, ipari és szakértői intézmények egyaránt megtalálhatók. Küldetésünknek tekintjük a fenntartható energiaellátás és az energiaellátó rendszerek mindenki számára elérhetővé tételének elősegítését. Az Energia Világkongresszus a világ legrangosabb energetikai találkozója.

Amit az Energia Világkongresszusról tudni kell…

Az Energia Világtanács által szervezett nemzetközi konferencia, a három évente megrendezésre kerülő Energia Világkongresszus a legrangosabb globális fórum, amely lehetőséget ad a résztvevők számára a különféle energiaforrások hasznosításával kapcsolatos kérdések és megoldások globális vetületeinek megvitatására és jobb megértésére.

Az első, 1923-ban megrendezett esemény óta az Energia Világkongresszus a legrangosabb globális fórummá vált, ahol az energetikai ágazat vezetői és szakértői megvitathatják az aktuális energiaipari kérdéseket és megoldásokat. Az előadások és viták mellett a kongresszus lehetőséget biztosít a szakemberek számára technológiáik bemutatására és új üzleti lehetőségek feltárására is.

A 2016. évi Energia Világkongresszusra vonatkozó további információk a következő internetes címen érhetők el, ahol az érdeklődők regisztrálhatnak is: http://wec2016istanbul.org.tr/

Kövesse a Kongresszusra vonatkozó friss híreket: @WECongress..

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Grayling
Roisin Miller
T +44 (0)20 7592 7922
M +44 (0)79 5078 3428

Contacts

Grayling
Roisin Miller
T +44 (0)20 7592 7922
M +44 (0)79 5078 3428