Crown Bioscience vermarkt prostaatkankermodel voor medicijnontwikkeling van Universiteit van York

SANTA CLARA, Calif.--()--Crown Bioscience Inc., een internationaal bedrijf in medicijnontwikkeling dat translationele platforms voor onderzoek naar kanker en stofwisselingsziekten aanbiedt, heeft een overeenkomst gesloten met de Universiteit van York over de licentiëring en commercialisering van een unieke collectie xenograft (PDX)-modellen voor prostaatkanker. Prostaatkanker is de op één na meest voorkomende kankersoort bij mannen, die wereldwijd meer dan 14 miljoen patiënten treft. De ziekte was lange tijd ondervertegenwoordigd in de fase van preklinische modellen voor medicijnontwikkeling. Daarom verwacht Crown Bioscience grote vraag naar deze nieuwe dienst.

“Deze overeenkomst is goed voor kankeronderzoekers over de hele wereld, want de modellen hebben nu een grotere beschikbaarheid”, zei Jean-Pierre Wery, president van Crown Bioscience. “Dankzij dit akkoord kunnen we onderzoekers een van de grootste, misschien wel dé grootste, collecties goed gevalideerde PDX-modellen voor prostaatkanker bieden. De modellen van de universiteit worden naast onze HuPrime-collectie vermarkt en voldoen aan de nauwgezette standaard van CrownBio.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For Crown Bioscience Inc.
Lea Studer, +1-308-237-5567
SCORR Marketing
lea@scorrmarketing.com

Contacts

For Crown Bioscience Inc.
Lea Studer, +1-308-237-5567
SCORR Marketing
lea@scorrmarketing.com