AECOM en Pininfarina winnen ontwerpwedstrijd nieuw vliegveld Istanbul

www.pininfarina.com

ISTANBUL--()--İGA heeft een vernieuwend ontwerp van AECOM en Pininfarina gekozen als de winnaar van de internationale ontwerpwedstrijd voor de toren van de regionale luchtverkeersleiding (ATC) enhet technische gebouw van het nieuwe vliegveld van Istanbul. De winnende inzending combineert op ongebruikelijke wijze invloeden uit de luchtvaart- en automobielsectoren met een sterk architectonisch ontwerp. De samenwerking tussen AECOM en Pininfarina werd verkozen uit in totaal zes inzendingen van internationale teams van architecten, zoals Zaha Hadid, Fuksas, Moshe Safdie, Grimshaw-Nordic en RMJM.

Het winnende ontwerp is AECOMs eerste samenwerking met Pininfarina, het ontwerpbureau dat onder meer bekend is van zijn auto-ontwerpen voor Ferrari en Alfa Romeo. De samenwerking combineert de expertise van AECOMs teams van architecten en ingenieurs met Pininfarina’s eigen architectonische stijl die snelheid en beweging benadrukt onder invloed van auto-ontwerpen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AECOM
Muna Al-Azzawi
+44 (0)7917 574 766
muna.al-azzawi@aecom.com

Contacts

AECOM
Muna Al-Azzawi
+44 (0)7917 574 766
muna.al-azzawi@aecom.com