Blue Origin zorgt voor historische raketlanding

Blue Origin’s New Shepard space vehicle successfully flew to space before executing a historic landing back at the launch site in West Texas. (Photo: Business Wire)

VAN HORN, Texas--()--Blue Origin heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn ruimtevoertuig New Shepard met succes de ruimte in is gevlogen en zijn geplande testhoogte van 100,5 kilometer behaald. Daarna voerde het ruimtevaartuig een historische landing uit op de plek van zijn lancering, in het westen van Texas. Voor updates over de voortgang van Blue Origin en info over tickets, kunt u zich inschrijven op www.blueorigin.com/interested.

“Veilig weggestopt in onze lanceerbasis in West-Texas zit een zeldzaam beestje – een gebruikte raket”, zei Blue Origin-oprichter Jeff Bezos. “De vlucht van de herbruikbare New Shepard verliep vlekkeloos. Dit is een game changer en we kunnen niet wachten voordat we de tank kunnen volgooien en opnieuw vliegen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Blue Origin
Jessica Pieczonka, 832-864-7227
media@blueorigin.com

Contacts

Blue Origin
Jessica Pieczonka, 832-864-7227
media@blueorigin.com