Onderzoek: Capnograaf EMMA van Masimo even accuraat als standaardapparaat bij bloedgasmeting

EMMA resuscitator in use. (Photo: Business Wire)

IRVINE, Calif.--()--Masimo heeft vandaag bekendgemaakt dat een nieuw onderzoek aantoont dat zijn capnograaf EMMA betrouwbare warden liet zien en even accuraat was als conventionele, zijwaartse capnografie. Dat blijkt uit een vergelijking van EMMA met een conventioneel apparaat voor capnografie na een vergelijking op basis van de gouden standaard voor koolstofdioxidemetingen, arterieel bloedgas.

Koolstofdioxidemetingen in het bloed laten de mate van gaswisseling in de longen zoen. Zodoende geven ze belangrijke aanwijzingen over het cardio-respiratoire functioneren, wat van groot belang is voor de adequaatheid van ventilatie. Arterieel bloedgas (PACO2) wordt daarbij beschouwd als goudstandaard voor de meting van koolstofdioxidewaarden, maar zijn ingrijpende bloedmonsters en analyses in het laboratorium nodig. Daardoor zijn de meetresultaten altijd vertraagd en tussentijds. Metingen met behulp van capnografie bieden niet-ingrijpende en doorlopende PaCO2-waardes en zijn inmiddels standaard in operatiezalen en andere ruimtes voor kritieke zorg. In tegenstelling tot grotere en langzamere sidestreamcapnografen is EMMA compact, licht en gemakkelijk te bevestigen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masimo
Media Contact:
Irene Paigah, 858-859-7001
irenep@masimo.com

Contacts

Masimo
Media Contact:
Irene Paigah, 858-859-7001
irenep@masimo.com