8 miljoen dollar van Gordon and Betty Moore Foundation voor versnelde ontwikkeling experimentmodellen voor mariene microbiële ecologie

PALO ALTO, Calif.--()--Het Marine Microbiology Initiative van de Gordon and Betty Moore Foundation investeert komende twee jaar 8 miljoen dollar in de ondersteuning van wetenschappers over de hele wereld en in alle fases van hun carrière. Het geld is bedoeld om de ontwikkeling van experimentele modellen in mariene microbiële ecologie te versnellen. De wereldwijde actie komt ten goede aan meer dan honderd wetenschappers van 33 instellingen met uiteenlopende expertise in het aangaan van uitdagingen binnen de ontwikkeling van methodes die experimentele modellen naar de oceaan brengen. De genetische tools die dit oplevert, stellen onderzoekers in staat microbiële genen gemakkelijker te ontwrichten, wat inzichten verschaft in het functioneren van de organismes in mariene ecosystemen. Hierdoor kunnen wetenschappers vragen stellen op een manier die kort geleden voor onmogelijk werd gehouden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gordon and Betty Moore
Stacey Bailey, 310-739-2859
stacey.bailey@moore.org

Contacts

Gordon and Betty Moore
Stacey Bailey, 310-739-2859
stacey.bailey@moore.org