A Quintiles nyílt forráskóddal járul hozzá a ResearchKit fejlesztéséhez

A GitHubon keresztül elérhető kód új eszközzel bővíti a kutatási célú vizsgálatok eszköztárát

Loading media player...

RESEARCH TRIANGLE PARK, Észak-Karolina állam--()--A világ legnagyobb biofarmakológiai szolgáltatója, a Quintiles bejelentette, hogy továbbfejlesztette a ResearchKit elnevezésű, nyílt forráskódú szoftveres keretrendszert, amelyet az Apple azzal a céllal tervezett, hogy különféle iPhone alkalmazások segítségével megkönnyítse a kutatók számára a gyakoribb és pontosabb adatgyűjtést a kutatási célú vizsgálatban részt vevő betegektől.

Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: http://www.businesswire.com/news/home/20151109005192/en/

A ResearchKit lehetővé teszi a keretrendszer használói számára, hogy könnyen elvégezzenek különféle feladatokat vagy kitöltött kérdőíveket küldjenek be közvetlenül egy alkalmazásból, és egyszerű módot kínál a résztvevőknek arra, hogy egy interaktív folyamat során megszerezzék egy adott kutatásban részt vevő betegek tájékozott beleegyezését. A Quintiles továbbfejlesztette a ResearchKit keretrendszert annak érdekében, hogy a fejlesztőknek olyan további eszközöket biztosítson, amelyek használatával kifinomultabb és teljesebb felhasználói élményt nyújtó alkalmazásokat dolgozhatnak ki. A Quintiles tervei szerint fejlesztéseit a rendszer más fejlesztői arra használják majd, hogy a betegeket a ResearchKit alapú alkalmazások használata iránt elkötelező eszközöket dolgozzanak ki a segítségükkel.

A késői fázisú kutatásokat végző szervezetek közt első helyen álló Quintiles technológiai és digitális egészségügyi alkalmazásokat fejlesztő szakemberei folyamatosan dolgoznak a ResearchKit egyes részeinek integrálásán és továbbfejlesztésén, hogy a cég ügyfeleinek olyan sokoldalú eszközt biztosíthassanak kutatásaikhoz, amely kimagasló felhasználói élményt biztosít a betegek és gondozóik számára egyaránt.

"A Quintiles kiterjedt ismeretekkel rendelkezik a betegek hozzáállásáról és viselkedéséről, hiszen több mint 400, betegekkel közvetlen kapcsolatot létesítő programot folytatott le 2008 óta" - mesélte a Quintiles Technology and Solutions egységének elnöke, Richard Thomas. "Az e programok során gyűjtött tapasztalatokból leszűrt alapelveket használtuk fel a ResearchKit keretrendszer továbbfejlesztését célzó munkánk során."

"Úgy gondoljuk, hogy a Quintiles hozzájárulása a rendszer fejlesztéséhez fontos előrelépést tesz lehetővé a klinikai kutatások terén" - folytatta Thomas. "Nem pusztán arról van szó, hogy a kutatói szakma tovább tudja majd fejleszteni a Quintiles által saját használatára tervezett eszközöket, hanem arról, hogy ezeknek az eszközöknek a segítségével a ResearchKit keretében használt összes alkalmazás is továbbfejleszthető. A ResearchKit keretrendszerrel való munka során mélyreható ismereteket szereztünk annak működéséről és az általa kínált lehetőségekről, valamint arról, hogy hogyan használható a legoptimálisabb módon azoknak az alkalmazásoknak a részeként, amelyeket klinikai kutatásokkal foglalkozó ügyfeleink számára fejlesztünk ki."

További információkért a Quintiles hozzájárulásáról a ResearchKit fejlesztéséhez kérjük, látogasson el honlapunkra: http://www.quintiles.com/researchapps.

Amit a Quintiles-ról tudni kell…

A Quintiles (NYSE: Q) mélyreható tudományos, terápiás és analitikai szakértelmére támaszkodva kimagasló minőségű szolgáltatásaival segíti a biofarmakológiai és egyéb, az egészségügyi szektorban tevékenykedő társaságokat abban, hogy nagyobb valószínűséggel érjenek el sikereket a jobb egészségi kimenetek biztosítása terén. A világ mintegy 100 országában tanácsadást, fejlesztést és számos egyéb, különféle tevékenységet (beleértve a kereskedelmi forgalomba hozatalt és a klinikaivizsgálat-tervezést is) végző Quintiles a világ legnagyobb gyógyszerfejlesztő és integrált egészségügyi szolgáltató vállalata. A Quintiles szerepel a FORTUNE magazin 500 legnagyobb vállalatot felsoroló FORTUNE 500-as listán, és jelölték a FORTUNE magazin által a "Világ legcsodáltabb vállalatai"-nak ítélt vállalatok közé. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.quintiles.com.

Kérjük, kattintson ide (http://alerts.businesswire.com/subscribe/quintiles), ha mobiltelefonos értesítéseket szeretne kapni a Quintiles-től.

Tekintse meg a forrásnyelvi verziót a következő internetes címen: businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151109005192/en/

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Kapcsolat:
Quintiles
Médiakapcsolatok:
Phil Bridges, Media Relations
Office: + 1-919-998-1653
Mobile: + 1-919-457-6347
phil.bridges@quintiles.com
vagy
Befektetői kapcsolatok:
Todd Kasper, Investor Relations
+ 1-919-998-2590
InvestorRelations@quintiles.com

Contacts

Kapcsolat:
Quintiles
Médiakapcsolatok:
Phil Bridges, Media Relations
Office: + 1-919-998-1653
Mobile: + 1-919-457-6347
phil.bridges@quintiles.com
vagy
Befektetői kapcsolatok:
Todd Kasper, Investor Relations
+ 1-919-998-2590
InvestorRelations@quintiles.com