Coca-Cola HBC pakt water- en koolstofdioxidegebruik aan

ZUG, Zwitserland--()--Coca-Cola HBC, een toonaangevend bottelaar van The Coca-Cola Company, heeft toezeggingen gedaan om het water- en koolstofdioxidegebruik te verminderen. Aanleiding is de classificatie als wereldleider op het gebied van duurzaamheid in de drankindustrie door DJSI.

Het watergebruik moet in 2020 met 30 procent zijn verminderd ten opzichte van 2010, zo heeft Coca-Cola HBC aangekondigd. De uitstoot van koolstofdioxide moet in dezelfde periode met de helft zijn teruggedrongen.

De basis voor meer duurzaamheid binnen het bedrijf werd in september gelegd toen Coca-Cola HBC voor het tweede jaar op rij werd genoemd als duurzaamste bedrijf in de Dow Jones World en Europe Sustainability Indices. Coca-Cola HBC stond bovendien genoteerd in de Financial Times Stock Exchange (FTSE 100) voor hun rapportage naar koolstofdioxide.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.