Brookfield en Qatar Investment Authority vormen een joint venture voor een ontwikkelingsproject van West Manhattan voor $8,6 miljard

Brookfield and Qatar Investment Authority Form Joint Venture on $8.6 Billion Manhattan West Development (Foto: Business Wire)

NEW YORK--()--Brookfield Property Partners L.P. (NYSE: BPY) (TSX: BPY.UN) heeft vandaag aangekondigd dat een van zijn dochtermaatschappijen een joint venture gevormd heeft met Qatar Investment Authority (QIA) voor het multifunctionele Manhattan West ontwikkelingsproject in de stad New York. Brookfield heeft bij deze transactie een aandeel van 44% in het project aan QIA verkocht. De totale waarde van het ontwikkelingsproject na voltooiing en stabilisatie wordt geschat op $8,6 miljard.

“Brookfield heeft een duurzame en succesvolle relatie opgebouwd met QIA en wij zijn heel opgewonden dat zij onze visie in dit transformatieve project delen,” zei Bruce Flatt, CEO van Brookfield Asset Management.

“Wij zijn erg blij dat wij onze betrekkingen met Brookfield kunnen uitbreiden door in dit project van wereldklasse te investeren. Deze joint venture is een bewijs van onze strategie om samen met sterke partners te investeren in onroerend goed van hoge kwaliteit. Verder getuigt dit van het vertrouwen dat QIA op lange termijn in de Amerikaanse markt stelt," zei Zijne Excellentie Sheikh Abdullah Bin Mohammed Bin Saud Al-Thani, CEO van Qatar Investment Authority.

Manhattan West is een ontwikkelingsproject bestaande uit vijf gebouwen op een oppervlak van 65 hectares aan de westzijde van Manhattan, afgebakend door 31st en 33rd Streets en 9th en 10th Avenues. Het project omvat de volgende fasen:

  • One Manhattan West Het in aanbouw zijnde kantoorgebouw van 67 verdiepingen en 18,5 hectares zal als hoofdhuurder het makelaarsbedrijf Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP hebben, en is naar verwachting klaar in 2019.
  • Two Manhattan West Is de tweede 18,5 hectares tellende kantoortower die hier wordt gebouwd als de huurcontracten voor de eerste toren getekend zijn.
  • Three Manhattan West – Deze in aanbouw zijnde luxueuze residentiële toren van 62 verdiepingen en 844 appartementen, zal in 2017 zijn eerste bewoners verwelkomen. Verwacht wordt dat het hele gebouw in 2018 klaar zal zijn.
  • Four Manhattan West – Voor deze fase bestaan plannen om een hotel of nog meer residentiële units te bouwen.
  • Five Manhattan West – Dit kantoorgebouw van 16,72 hectares – vroeger bekend onder de naam 450 West 33rd Street – bevindt zich momenteel in een renovatiefase voor een bedrag van $350 miljoen voor de volledige modernisering en integratie van het gebouw in de campus van Manhattan West. In de afgelopen 12 maanden heeft Brookfield voor dit eigendom van ruim 3,7 hectares huurovereenkomsten gesloten met huurders in de technologie- en mediasector, die 90% van de ruimte zullen bezetten.
  • Central Plaza / Retail – De Manhattan West campus wordt doorsneden door een openbaar park van 0,8 hectares, waarbij hoofdzakelijk een nieuwe voetgangersdoorgang “32nd Street” wordt aangelegd, omringd door veel groengebied en ongeveer 1,8 hectares voor winkels, restaurants en dienstverleningsfaciliteiten.

“Manhattan West is op weg het toonaangevende multifunctionele bouwproject te worden in het Hudson Yards district – de volgende fantastische wijk in New York City,” aldus Ric Clark, CEO van Brookfield Property Group.

“De verkoop van een aandeel in Manhattan West is verenigbaar met onze strategie voor het actief recycleren van kapitaal door partnerschappen aan te gaan met vooraanstaande institutionele kapitaalverstrekkers.”

Brookfield Property Partners

Brookfield Property Partners is met een kapitaal van meer dan $60 miljard een van de grootste commerciële vastgoedbedrijven. Wij zijn vooraanstaande eigenaars, operators en investeerders in commerciële gebouwen, met een brede portefeuille van meer dan 130 eersteklas kantoorgebouwen, en ruim 150 winkelcentra van topniveau wereldwijd. Ook hebben wij belangen in appartementencomplexen, triple net huurovereenkomsten, industriële en hospitality-gebouwen. Brookfield Property Partners staat genoteerd aan de effectenbeurzen van New York en Toronto. Meer informatie is beschikbaar op www.brookfieldpropertypartners.com. Belangrijke informatie wordt uitsluitend via de website meegedeeld; investeerders kunnen de site raadplegen om deze informatie te zien.

Brookfield Property Partners is de meest succesvolle beursgenoteerde vastgoedonderneming van Brookfield Asset Management, een vooraanstaande beheerder van alternatief vermogen over de hele wereld die meer dan $200 miljard activa onder haar beheer heeft.

Contacten:

Media:     Investeerders:

Melissa Coley

Matthew Cherry

Vice President, Communications

Vice President, Investor Relations

Tel: (212) 417-7215

Tel: (212) 417-7488

E-mail: melissa.coley@brookfield.com

E-mail: matthew.cherry@brookfield.com

 

Over The Qatar Investment Authority (QIA)

The Qatar Investment Authority werd door de staat van Qatar opgericht in 2005 naar de visie van Zijne Hoogheid Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani om de landelijke economie te stimuleren door in nieuwe vermogensklassen te diversifiëren. Voortbouwend op het historisch erfgoed van Qatar met investeringen van meer dan 30 jaar, draagt haar groeiende portefeuille van strategische langetermijninvesteringen aanzienlijk bij aan de enorme rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen van de staat.

Qatar stelt zich ten doel het grootste internationale centrum voor het beheer van financiële diensten en investeringen te worden, een visie die gedeeld wordt door zijn regering, inwoners en instellingen.

QIA beschikt met haar hoofdkantoor in Doha en nu ook een vestiging in New York over een structuur om haar internationale investeringsactiviteiten op het hoogste niveau uit te voeren. Daarbij houdt QIA, als belegger van wereldklasse, zich aan de meest rigoureuze financiële en commerciële richtlijnen. Het heeft een bewezen track record van investeringen in verschillende vermogensklassen, waaronder beursgenoteerde effecten, alternatieve activa en private equity op de grote kapitaalmarkten en ook in de nieuwere opkomende markten.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website op www.qia.qa of neem contact op met:

Media:

David Henderson

Mallory Weinberg

VK: +44 20 7251 3801

VS: +1 646 805 2043

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

voor Qatar Investment Authority
Media:
David Henderson
Mallory Weinberg
VK: +44-20-7251-3801
VS: +1-646-805-2043
of
voor Brookfield Property Partners L.P.
Media:
Melissa Coley, 212-417-7215
Vice President, Communications
melissa.coley@brookfield.com
Investeerders:
Matthew Cherry, 212-417-7488
Vice President, Investor Relations
matthew.cherry@brookfield.com

Contacts

voor Qatar Investment Authority
Media:
David Henderson
Mallory Weinberg
VK: +44-20-7251-3801
VS: +1-646-805-2043
of
voor Brookfield Property Partners L.P.
Media:
Melissa Coley, 212-417-7215
Vice President, Communications
melissa.coley@brookfield.com
Investeerders:
Matthew Cherry, 212-417-7488
Vice President, Investor Relations
matthew.cherry@brookfield.com