Westinghouse oppert samenwerking met Britse overheid aan modulaire kernreactor

PITTSBURGH--()--Westinghouse Electric Company heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk voorgesteld samen te werken aan de installatie van een kleine modulaire kernreactor (SMR) te werken. Na de komst van een dergelijke reactor zou het VK van koper veranderen in een internationale aanbieder van de nieuwste technologie voor kernenergie. Het voorstel van Westinghouse is een aanvulling op het onlangs begonnen onderzoek Phase 2 SMR door de Britse overheid.

Het ongevraagde voorstel schetst een ‘gedeeld ontwerp- en ontwikkelingsmodel’, waarin Westinghouse zou bijdragen met zijn conceptontwerp voor een SMR en vervolgens zou samenwerken met de Britse overheid en industrie aan de voltooiing, licentiëring en implementatie van het ontwerp. De samenwerking biedt nieuwe kansen op veilige energie zonder luchtvervuiling die profiteert van de innovatieve technologie van Westinhosue’ kernreactor AP1000.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Westinghouse Communications
Sheila Holt, +1 412-374-6379
Email: holtsa@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com

Contacts

Westinghouse Communications
Sheila Holt, +1 412-374-6379
Email: holtsa@westinghouse.com
www.westinghousenuclear.com