Klant van Keller Rohrback L.L.P. ontvangt de "Alternatieve Nobelprijs”

Tony deBrum with U.S. Special Envoy for Climate Change Todd Stern, 2013. Photo: Right Livelihood Award Foundation

SEATTLE--()--Alternatieve Nobelprijs. Keller Rohrback’s klant de Republiek van de Marshalleilanden (The Republic of the Marshall Islands, RMI) en zijn minister van Buitenlandse Zaken Tony deBrum hebben de eervolle Right Livelihood Award 2015 ontvangen. De prijs werd in het bijzonder toegekend “als erkenning van hun visie en moed om juridische stappen te ondernemen tegen de kernmachten die hun ontwapeningsverplichtingen onder het nucleair non-proliferatieverdrag (Nuclear Non-Proliferation Treaty) niet naleven.”

De Right Livelihood Award wordt jaarlijks uitgereikt in Stockholm tijdens een ceremonie in het Zweedse parlement. De prijs werd in 1980 ingesteld als eerbewijs voor degenen “die praktische en voorbeeldige antwoorden geven op de meest urgente problemen waarmee we vandaag de dag te maken hebben,” en is nu algemeen bekend geworden als de “Alternatieve Nobelprijs.”

Keller Rohrback vertegenwoordigt de RMI in de Nuclear Zero rechtszaak waarin de rechtbank wordt gevraagd om de VS te bevelen om zich te houden aan hun wettelijke verplichting onder het nucleair non-proliferatieverdrag om te goeder trouw te onderhandelen over de beëindiging van de kernwapenrace en de nucleaire ontwapening.

Toen zij werd geïnformeerd over de prijs, zei hoofdadvocaat Laurie Ashton: “Minister deBrum heeft zich onvermoeibaar en zonder angst ingezet om namens de Marshall eilanden,  bindende wettelijke oplossingen na te streven voor het schandalig falen van de landen met kernwapens om te goeder trouw te onderhandelen over kernontwapening. Het is een eer om de Marshalleilanden te vertegenwoordigen en te werken aan dit geweldige project en ik feliciteer minister deBrum en de bevolking van de Marshalleilanden met deze welverdiende prijs.”

Keller Rohrback L.L.P. is een advocatenkantoor gevestigd in de Verenigde Staten dat cliënten over de gehele wereld vertegenwoordigt. Het bedrijf heeft kantoren in Seattle, New York, Phoenix en Santa Barbara en is verbonden met onafhankelijke advocatenkantoren in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Keller Rohrback L.L.P.
Laurie B. Ashton, 206-623-1900
lashton@kellerrohrback.com
www.krcomplexlit.com

Contacts

Keller Rohrback L.L.P.
Laurie B. Ashton, 206-623-1900
lashton@kellerrohrback.com
www.krcomplexlit.com