Go! Aviation: Mika Salo treedt toe tot de luchtvaartsector

Professionele autocoureur en voormalige Formule 1-ster Mika Salo treedt toe tot de Finse luchtvaartsector. Het bedrijfsmodel van Go! Aviation biedt een geheel innovatieve maatoplossing voor reizen in Europa en Scandinavië. Het bedrijf zal haar activiteiten starten in 2016.

HELSINKI--()--Het door Go! Aviation ontwikkelde reisconcept beantwoordt aan de groeiende vraag naar snelle, kosteffectieve reizen voor zakenmensen op routes waar de klant behoefte aan heeft. De routes zijn maatwerk. Er wordt gevlogen van en naar het dichtstbijzijnde vliegveld, geheel afgestemd op de specifieke behoeften van klanten. Daarnaast biedt Go! Aviation interessante mogelijkheden voor vrijetijdsreizen.

”Ik was direct enthousiast over het zakelijk concept van Go! Aviation en besloot erin te stappen omdat dit precies de service is waarover ik had willen beschikken, en ik denk dat er een duidelijke vraag naar is in Europa. Ik geloof dat we ons doel om uiterlijk in 2020 de grootste operator van Pilatus-vliegtuigen in Europa te worden zullen verwezenlijken”, aldus Mika Salo.

Mika’s brede netwerk van contacten helpt ons bij onze geplande expansie naar Centraal-Europa. Met Mika’s hulp gaan we nieuwe pakketten aanbieden die onze cliënten in staat stellen Europese Formule 1-races en andere motorsportevenementen bij te wonen”, aldus Jorma Kario, CEO van Go! Aviation.

De vluchten worden uitgevoerd met éénmotorige vliegtuigen die plaats bieden aan 8 passagiers, waardoor de kosten beheersbaar blijven. De operationele kosten van Pilatus PC-12 NG-vliegtuigen bedragen ruwweg de helft van die van tweemotorige vliegtuigen. Aangezien Go! Aviation vliegt vanaf kleinere, minder drukke vliegvelden, kan de zakelijke reiziger eenvoudig hele werkdagen terugwinnen in één enkele trip. Passagiers profiteren ook van een verlaging van andere reisgerelateerde uitgaven, zoals accommodatie en maaltijden. Internationale ondernemingen die gevestigd zijn buiten de grote steden, profiteren eveneens van de extra verbindingen.

In 2016 gaat Go! Aviation van start met passagierstransport met drie Pilatus-turboprop vliegtuigen met een capaciteit van 8 passagiers. Tot nu toe is dit vliegtuig in Europa nog niet op grote schaal gebruikt voor commerciële doeleinden, terwijl dit vliegtuigtype in de VS, Canada en Australië juist heel veel wordt gebruikt. Go! Aviation zal daardoor beschikken over een aanzienlijk concurrentievoordeel op de Europese markt.

Go! Aviation zal haar Noord-Europese routenetwerk begin 2016 presenteren. Het bedrijf is van plan haar activiteiten eind-2016 en begin-2017 uit te breiden naar Centraal- en Zuid-Europa en is momenteel op zoek naar investeerders in die gebieden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Go! Aviation
Jorma Kario, CEO, oprichter
tel. +358 20 734 8585
jorma.kario@goaviation.fi
www.goaviation.fi

Contacts

Go! Aviation
Jorma Kario, CEO, oprichter
tel. +358 20 734 8585
jorma.kario@goaviation.fi
www.goaviation.fi