Keuze uit niet-synthetische kleurstoffen groter dankzij Colorcons petitie voor spirulinaextract

HARLEYSVILLE, Pa.--()--Colorcon, Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat de FDA zijn Color Additive Petition (CAP 4C0300) heeft aangenomen. Colorcon diende deze petitie in voor goedkeuring van het gebruik van spirulinaextract in coatingformules voor voedingssupplementen, pillen en capsules voor de Amerikaanse markt. Het gebruik van spirulinaextract als kleuradditief biedt mogelijkheden voor een breder palet van vrijgestelde kleurstoffen, die vaak als ‘natuurlijk’ worden aangeduid.

Colorcons reageerde met de petitie op de almaar toenemende vraag van voedingssupplementproducenten naar natuurlijk verkregen pigmenten, en dan vooral naar de moeilijk te creëren diepblauwe kleuren. De FDA heeft na bestudering van Colorcons geactualiseerde veiligheidsonderzoek en bijkomende tests ingestemd met de uitbreiding van de productcategorieën waarvoor spirulinaextract mag worden gebruikt. Dit algenextract mag voortaan ook in farmaceutische producten en voedingssupplementen voor verkoop in de Verenigde Staten worden toegepast.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Richard Hayhurst Associates
Richard Hayhurst
+447711821527

Release Summary

The FDA has approved the use of Spirulina Extract in coating formulations applied to dietary supplements, drug tablets and capsules marketed in the United States.

Contacts

Richard Hayhurst Associates
Richard Hayhurst
+447711821527