Robots van Panasonic helpen handje in Singaporees ziekenhuis

Autonomous delivery robot, HOSPI delivers (up to 20kg) goods such as medicine, medical specimens and case files within the hospital (Photo: Business Wire)

SINGAPORE--()--In het kader van het Singaporese streven een ‘smart nation’ te worden, implementeren Panasonic System Solutions Asia Pacific (PSSAP) en Changi General Hospital (CGH) robotassistenten, die de operationele efficiëntie van het ziekenhuis verhogen. In februari begon Panasonic aan een experiment met autonome robots, HOSPI genaamd. Momenteel worden de robots gefaseerd geïmplementeerd. CGH is het eerste ziekenhuis buiten Japan dat HOSPI inzet. Op dit moment zijn vier HOSPI-robots in staat 24 uur per dag fragiele geneesmiddelen, grote hoeveelheden medicijnen, medische monsters en aantekeningen over patiënten rond te brengen. Dit verlicht de belasting op menselijke arbeidskrachten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Panasonic Corporation
Global Communications Department
Media Promotion Office
+81-3-3574-5729
presscontact@ml.jp.panasonic.com

Contacts

Panasonic Corporation
Global Communications Department
Media Promotion Office
+81-3-3574-5729
presscontact@ml.jp.panasonic.com